Nu är det slut

Fem veckors praktik på Mora tidning är avslutad och det blev en bra dag.
Kändes dock mest som jag bara fikade mig igenom dagen. Men det är väl aldrig fel?
Fick följa med hela gänget på den traditionella fredagsfikan på Kaffestugan där chefen bjöd mig på fika. Sockerchock på morgonen är aldrig fel. Och att sitta och lyssna på deras diskussioner kan vara väldigt kul ibland, speciellt när man inser att man inte har en aning om hur man kom in på det spåret och sedan se hur det spårar ur.

Skulle göra ett jobb på en kille idag men det föll ganska rejält. Han kunde inte ge mig någon vettig information överhuvudtaget så jag gav till slut upp. Men det blev en notis på det iaf. Typiskt! Jag som trodde att jag skulle få komma tillbaka till skolan och skryta om att jag inte skrivit en enda notis.. det sprack på min allra sista dag.

Skulle ha käkat lunch med Sandra idag men hon fick tyvärr förhinder. Så det blev istället en lunch med Mister Olander och Mister Norberg, de var ganska bra sällskap de också.

På eftermiddagen bjöd jag hela gänget på tårta. Bjöd med annonserna också eftersom jag varit lite väl generös i mitt tårt-köpande. Det uppskattades och det var ju huvudsaken.

Har insett att de i princip räknar med att jag kommer dit i sommar, så jag börjar känna av pressen nu. Men jag kan inte göra mer än mitt bästa.
De har dessutom bestämt att de vill ha en hallå-där med mig när jag är i New York. Olander ska ringa mig någon dag när jag är där. Skulle vara riktigt kul om de gjorde det faktiskt! Men jag är väl inte övertygad om att de kommer komma ihåg det.. Det är ju trots allt en månad kvar tills vi åker.

Imorgon förmiddag åker jag tillbaka till Karlstad. Mamma är så snäll så hon ska köra mig hela vägen till Munkfors så jag kan ta bussen därifrån. Min mami är så snäll. Eller så vill hon bara bli av med mig en dag tidigare.

Har försökt dra ihop tjejerna till en vinkväll imorgon men det blir nog inte så. De är så upptagna. De har ju ett liv, om man jämför med undertecknad. Räknar iskallt med att Mister G gör min kväll en aning mindre långtråkig imorgon.

Jag känner att jag inte kommer kunna sova inatt, men jag måste väl ändå ge det ett försök. Så, god natt.


En enda dag kvar...

Dagen har spenderats med den där dumma enkäten som egentligen gick på ett ögonblick. Sedan fick jag dra iväg till Andreasgården och fota barn. Ännu en gång. Men de var söta och väldigt lätta att ha och göra med.

Imorgon är min allra sista dag på redaktionen. Eller ja.. fram till sommaren förhoppningsvis. Men just nu känns det väldigt skönt. Ser verkligen verkligen fram emot att få komma tillbaka till skolan och till Karlstad.
Jag sa hej då till Bom idag. Eftersom han inte är där imorgon. Han är ju den bästa av dem alla där och det kändes lite tråkigt. Men han peppade mig så att vi ska kunna ses i sommar igen.
Jag har i princip lovat "något gott" till redaktionen imorgon. Men det kan de glömma. Jag hann verkligen inte ordna nåt idag. Så de måste helt enkelt ta dit mig igen om de ska få nåt gott. Sådeså.

Min mami kom hit idag så efter jobbet tog vi ett varv runt stan och shoppade lite. Jag letade igenom Moras varenda leksaksaffär och liknande efter Disneys Herkules. Jag är helt besatt, jag måste ha den! Men förgäves. Den verkar ha utgått ur sortimentet eller nåt för den finns ingenstans!

Oh well.
Klockan är mycket och jag måste läsa några sidor innan lampan slocknar så...
håll tummarna för mig på min sista dag imorgon, tack.

Bye bye.

Enkät - fucking enkät.

Gå med Jan så kan han hjälpa dig att övertala någon, sade chefen idag. Jag skulle ställa en enkätfråga till en person. 
Jaha, sa jag och följde med Jan.
URSÄKTA MIG, MEN VART TOG FÖRTROENDET VÄGEN?
Det handlade om en enda person. 
Janno var ju fan till och med veligare än  jag själv eller någon vi frågade. Men men, det blev gjort i alla fall. Det är väl huvudsaken antar jag. 

Två dagar kvar

Det blev inget hårmisshandel idag. Margareta ringde imorse och sa att hon hade ont i armarna så hon kunde inte hjälpa mig. Kunde hon inte sagt det på en gång när jag ringde igår kväll? Nu hann jag ju bygga upp förväntningarna och se fram emot det. Fan, jag som verkligen var sugen på det nu. Så ni kan vara lugna, ni kommer att känna igen mig när ni ser mig. Jag ser precis lika tråkig ut som vanligt.

Inget jobb idag. Så dagen har spenderats med mormor.
Vi var på barnkalas hos Matilda som fyllde 11 år. Kalaset innehöll iofs inte så många barn, utan mest gamla tanter och farbröder, men ni förstår vad jag menar.

Det är i princip bestämt nu att jag får åka hem till Karlstad på lördag. Kan åka på fredag också, men då måste jag ta med mig hela min gigantiska väska på bussen härifrån till Malung och det har jag ingen lust med.
Så på lördag får mamma köra mig till Hagfors så får jag ta bussen därifrån. Då får jag i alla fall hela söndan till att vara nyttig.

Jag har ingen lust alls att åka till jobbet imorgon. Men det är nog mest för att jag inte har något planerat som jag ska göra. Nyhetstips, någon?

Ska läsa lite nu, sen sova.

Bye bye.

Tre dagar kvar

Idag har det varit den mest sysslolösa dagen under hela perioden tror jag. Inte tråkigast, bara mest sysslolösa. Har inte haft motivation till att ta tag i någonting.
Istället spenderade jag nästan hela eftermiddagen inne hos Bom och spanade in hans redigering. Det är tur att han är så rolig att prata med.

Men imorgon blir det inget jobb. Skönt. Jag kan behöva lite sömn.
Imorgon ska jag även misshandla mitt hår litegrand. Jag känner att jag verkligen behöver göra någonting. Lite förändring förnyar, eller hur säger man? Helst skulle jag bara vilja starta rakapparaten och bli av med alltihop, men det får väl bli nästa gång. Eller nåt.
Så vem vet, ni kanske inte känner igen mig nästa gång vi ses.  

Jessica valde tydligen att skippa sin sista praktikvecka på Arvika nyheter och får därmed påsklov. 
Jag visste inte att man fick göra så. Hade jag vetat det hade jag också gärna gjort det. Om inte annat för att jobba med projektet. Det är ju ändå bara fyra dagars praktik. Känns som det lika gärna kunde ha kvittat. Hade nog fått mer vettigt gjort om jag projektarbetat. Menmen, inget att göra åt nu..

Jag håller alla tummar jag har för att jag ska kunna åka hem till Karlstad redan på fredag. Det finns en liten chans och det skulle vara så skönt att få komma hem, packa upp, fylla på kylskåpet och bara...vara hemma.

Bye bye.

Sömn, tack!

Jag har noll motivation idag. Har sovit alldeles alldeles för lite. Fyra timmar tror jag det blev till sist. Ska det vara så jävla svårt?! 
Hoppas bara att jag inte är på väg in i en sån där period igen. 
Hittills har jag skrivit klart om Mister McCarthy och vet nu inte alls vad jag ska hitta på.. 
Är inte i bästa skick heller.. halsen bråkar och jag känner mig hängig. Vet inte om det beror på att jag håller på att bli förkyld eller om det är den icke-existerande sömnen som gör det. 

Oh well. 

Berg-och-dalbana, jag vet.

Jag vet att jag tog i lite väl mycket i mitt föregående inlägg.
Men jag har mina dåliga dagar, en del värre än andra. Jag är sån.
Men nu har jag sånt där dåligt samvete... Ursäkta mig då.

Har varit i Casa del Bråmå ikväll och sett på film med Maria. Stranger than fiction hette den. Otroligt dålig film måste jag säga. Det var en komedi, men jag förstår nog inte Will Ferells humor. Och kass historia. Satt och väntade på den där twisten på slutet som kunde ha gjort hela filmen fantastiskt bra. Men twisten kom aldrig och filmen förblev kass.

Imorgon är det dags för ett sista krafttag på redaktionen. Fyra dagar kvar bara. Men jag är inte ett dugg laddad, jag vill inte. Jag vill hem.
Just nu skulle jag verkligen uppskatta det där lovet som man har hört talas om.

Har ju förresten glömt att tipsa om det snygga bildspelet som ligger upp på dt.se.
Det från S:t Mikaels korridor-undehållning. Mitt och Mister Olanders bildspel. Både han och jag har våra bilder där. Om ni undrar vilka bilder som är mina så är det de som är sämre. Så klart. Olander är grym på bilder!

Min buss går 06.25 imorgon så jag känner att det är dags för John Blund nu.

Bye bye.


....

Skjut mig, snälla. Bara skjut mig.

Ännu mer off.

Idag är det en sån där dag då jag önskar jag slapp kliva upp ur sängen, gå ut utanför dörren eller tvingas se någon i ögonen.
Idag vill jag inte vara med.
Ikväll ska vi tydligen träffas hos Flanders. Se på film och spela spel. Och inte ens det har jag lust med. Jag borde verkligen stanna innanför mitt eget rums väggar. Jag är verkligen inget sällskap att ha idag.
Så om det är någon som undrar så kan jag ju informera att det inte blir något Toms ikväll. Det blir bäst så. Ni kan tjata hur mycket ni vill, det finns ingen chans i helvetet att ni får med mig. Även om jag innerst inne kanske vill.

Fuck off.

Ganska off

Dagen har spenderats ultra-superduper-jättetrött, med noll reaktionsförmåga och diverse funderingar. Ungefär så som det brukar vara dagen efter en dunderfest.
Dagen har också spenderats i Mora hos mormor med resten av gänget med en massa mat och grymt mycket läsk.

Förfesten var en total höjdare igår. Mer bubbelbad åt folket!
Singstar och vinpimpling och gott sällskap i Casa del Bråmå.

Väljer att inte säga så mycket om parken-vistelsen. Har en tendens att säga för mycket under själva vistelsen så jag håller tyst nu.

Jag bangade på Settlers ikväll. Hur ofta händer det? Men då förstår ni hur trött jag är. Orkar inte ens bry mig om att jag faktiskt sitter och ser på Let´s dance.
Resten av boysen är hos Flanders, men jag bangar.

Sova nu?

Party tonight

Ledig idag och det var riktigt skönt att få sova lite extra.
Har även jobbat en del med projektet och det ska fortsätta hela påsken. Annars jävlar!

Snart ska jag träffa mina boys och dra iväg till Casa del Bråmå (Maria och Anders, dom som verkligen har villa, volvo och vovve.)
Bada bubbelbad och förfesta med vin och dyligt. Blir nog riktigt nice.
Sen blir det förmodligen parken med resten av rastlösa Malung. Har inga höga förväntningar så vi får se hur det blir. Syrran kommer hem snart också och det ser jag däremot fram emot.

Ska gå och packa badväskan nu och ge mig iväg.
Vi kanske ses på ikväll.

Lite uppåt trots allt.

Det här med påskvandringen är det bästa som någon av oss har gjort om det tidigare, sa Mister Olander när jag dök upp på jobbet imorse. 
Vi har suttit och berömt dig en stund, ifall du har stått i trappan och lyssnat, sa chefen. 
Tack, sa jag och visste inte vad mer jag skulle säga. 

Nu vill Olander att jag ska följa med på någon sorts korridor-show på S:t Mikael (?) och att vi tillsammans ska fixa ett bildspel till webben. 
Så nu har jag prestationsångest.. 
Jag kan lära mig av dig också, sa han. 
Usch då... 

Vi har suttit och diskuterat etta-bilden på dagens tidning också. Den var verkligen helkass. Exakt samma bild på MT som FaluKuriren och det är någon på FK som tagit bilden. 
Det är rätt komiskt hur mycket de trycker ner FK här. Men jag tycker ändå det var rätt grej att dra på, bara det hade funnits en bättre bild. 

Ska sätta mig och skriva lite nu. 

Later. 

Knepig dag

Det har varit en konstig dag idag. Kan inte riktigt sätta fingret på det, men jag har känt mig ganska värdelös hela dagen.
Dagen har i alla fall spenderats på Fridhemskyrkan och påskvandring med barn. Det blev så klart värdelöst och jag var tvungen att gå den två gånger för att ens få bara halvkassa bilder.

Chefen hade ett halvknepigt prat med mig idag. Vet inte riktigt vad hon ville säga med det.. Kanske kände hon sig bara ensam eftersom alla gubbarna var ute på fika.

Det kära återseendet blev bättre än jag hade hoppats idag. Fick äntligen träffa min gamla sjukgymnast som jag inte sett på flera år. Jag har faktiskt saknat henne. Hon bjöd på sen födelsedagsfika på Kaffestugan.
Hon frågade inte en enda gång om mina ben och det var så skönt att slippa.
Fick dessutom en hög med gamla kort på Lisa, 4 år, nyopererad och gipsad. Har inget minne av det alls. Men jag var faktiskt rätt söt när jag var liten. Vem hade kunnat ana det?

Imorgon är sista jobbdagen innan påsk. Skönt! Sedan kommer ingen tidning förän nästa onsdag. Hoppas jag får sluta i tid och hinner med bussen hem till Malung imorgon.
Hälften av mina klasskompisar avslutar ju sin praktik nu i dagarna. Själv har jag en vecka kvar. Jag säger inte att jag också vill sluta, men det hade faktiskt varit rätt skönt att ha ett sådant där påsklov som man hört talas om. Om inte annat för att ta i med hårdhandskarna med projektet. Menmen..  

Klockan är nu tio och jag är fruktansvärt rastlös. Bok, kanske?
Fick förövringt en hälsning från Karlstad idag med Mister Gunnarsson som förmedlare. Ååh, vad jag vill hem!!!!

Fuck off.


Vilken dag som helst..

Det är väl som vilken dag som helst idag? Men folk runt omkring mig insisterar på att det inte är vilken dag som helst idag.
Är det nu det är dags att börja räkna rynkorna? Klaga över krämporna? Samla vuxenpoäng?
Äh, det är vilken dag som helst.

Fick en söt litet påsklilja av chefen idag.
Vad gillar du för blommor? frågade hon.
Jag kan inte ett shit om blommor så jag svarade:
Vet inte, någonting vårigt kanske?
Tycker att en påsklilja (heter de föresten så?) passade perfekt.
Fick också en receptbok. Den gillar jag. Men de sa att de räknar med en trerätters middag innan jag slutar iochmed den. Hmm..
Fick även några ordentliga dunk i ryggen av Herr Widell. Sådär gubbig som han faktiskt är.

Tog en ordentlig sovmorgon imorse. Mest för att chefen hade sagt det. Att hon sedan själv hade glömt bort det var ju inte mitt problem.
Var till Moraparken där ett gäng sjundeklassare badade isvak. Jag gick lite fel när jag skulle dit så jag kom lite sent. Det var synd, men jag hann ta några bilder iaf. Det ligger på nätet nu.
Sedan träffade jag Mister McCarthy från Australien. Han var ganska rejält blyg så det var lite svårt att prata med honom. Men han var väldigt trevlig och söt. Men min engelska har ju blivit såå käääss!! Hur ska det här gå i Amerikat om en månad egentligen? Ge mig en intensivkurs, någon?

Imorgon har jag bokat in ett kärt återseende. Ska bli grymt kul!!
Jag berättar mer om det imorgon.

Det var väldigt dåligt med kul folk på msn nu, så jag smiter nog in i bokens värld en stund istället.

Bye bye.

Jag vet inte längre vilken dag det är.

Ännu en helg har passerat. Alldeles för fort.
Imorgon bitti drar jag tillbaka till Mora. Jobbar dock bara tre dagar nästa vecka så det går nog fort.

Helgen har spenderats.. Ja, spenderats.
Mitt projekt har fått en rivstart, i dubbel bemärkelse.
Men det är någonting som inte är bra med min arm. Den bråkas som bara den nu, efter mitt projektarbete. Det är någonting som verkligen inte är som det ska. Det gör skitont. Och det är fruktansvärt irriterande!

Helgen har också spenderats på Sandbäcks. Precis som det ska vara. Lördagen med mamma och Maria och denna dag med Mister Gunnarsson. Det måste göras om tycker jag. Han bjöd på födelsedagsfika eftersom jag imorgon blir ännu ett år äldre. Inget mer med det. 

Även om jag vill så har jag inte tid att skriva mer nu, för jag ska minsann se världens bästa Nip/tuck nu, i lugn och ro för en gångs skull på tre veckor.

Bye bye. 


Dag nitton

Jag vill ha helg nu! Jag orkar inte anstränga mig just nu. 
Det blir Malung trots allt. Om jag hinner med bussen vill säga. 

Sitter och surfar runt lite. Kollar vad som händer i sommar. 
Lasse ska ut på turné igen. 
Förhoppningsvis så vill så många som möjligt av vår fina publik göra oss den äran än en sommar, skriver Lasse i ett brev på sin hemsida. 
Tyvärr, Lasse, men jag tror faktiskt inte att det blir så. Som jag skrev förut så krävs det något storartat innan jag beger mig dit. 
Visst skulle det vara kul med en favorit i repris i Ransäter, men utan Christian Kjellvander känns det som om någonting fattas. Miss Li i all ära, men ändå.
Då skulle jag hellre kunna tänka mig Putte i parken i Karlskoga. Mest för Christian Kjellvanders skull. Och TSOOL. Och Lillasyster. Och Hardcore. 

Sitter och väntar på tårta nu. Klockan tio sa de, men ingen tårta än.
DT byter ägare i dag. Då ska det tydligen firas. 

Bara sex timmar kvar nu, sen får jag åka hem. 

Bye bye. 

 


Dag arton

Idag har varit en grymt stressig dag. Grejen blev bättre än det var tänkt, den blev lite som det var tänkt från början faktiskt. Blev tilldelad en helsida. Hoppas jag lyckades fylla upp den. Men om texten blev speciellt bra låter jag vara osagt. Men jag kommer inte slå upp tidningen det första jag gör imorgon bitti iaf, det är en sak som är säker.
Men träffade en väldigt gullig tjej. Eller kvinna var hon väl kanske.
Men huj vad jag är dålig på engelska. Hittar inte orden längre. Det får nog bli en snabbkurs innan vi drar till New York känner jag.

Den här skulle vi nästan ha haft på ettan, sa chefen idag.
Hon syftade på en av mina bilder från dagens andra jobb. Nu blev det ju inte så. Förbannade damer som inte vill vara med på bild!
Bom
ville nog dra på den lät det som. Det slutade med att jag sa att han fick göra som han ville, men tillade att om han gjorde det kunde jag åtminstone säga till tanterna att jag argumenterat med honom.
Men det är ju så att redigerare finns till för att skällas på, avslutade han.
Jag höll med.

Bom är rolig. Han är min idol på redaktionen. Det är synd att han bara är där varannan dag. Och så är han ju från Malung dessutom.

Alla drar i mig inför helgen. Vill att jag ska komma dit och dit.
Men nu har jag bestämt mig för att det blir Malung över helgen. Tror jag. Kanske.

Jävla John nu, sedan sova.

Bye bye.

Dag sjutton

I dag har jag varit på barnteater. Det var skoj, men ändå sådär lagom skoj. Jag var nog väldigt trött imorse för jag kunde verkligen inte höra hälften av vad tjejen sa till mig efter föreställningen.

Grattis till världens bästa Sandra som klarade körkortet idag! *vågen på en person*
Träffade henne och Mio en sväng i eftermiddags.

För någon timme sen bokade jag in ett jobb för måndag som jag verkligen ser fram emot. Men jag tänker inte avslöja vad det är eftersom det kan falla. Dessutom har jag ju en konkurrent som titt som tätt tittar in här och läser. Vill ju inte att han snor några idéer från mig, eller hur David? Hehe.

Imorgon ska jag träffa en integrations-människa. Ska bli väldigt intressant. Men jag har blivit varnad att hon tydligen kan prata på rätt ordentligt så jag är lite nervös för att jag inte kommer få ihop nåt alls.
Kanske tar med mig en bandare, trots allt? Nää..

Ska försvinna in i bokens värld nu ett tag innan jag somnar.

Dag sexton, del två

Idag blev vi hotade på redaktionen. Nån påverkad man ringde och hotade över telefon. Inte ordagrant, men sådär lite skummis. Över en notis.
Så idag har vi arbetat innanför låsta dörrar. Bara för säkerhets skull.

Jag var iväg till  Noretskolan och gjorde en grej där. Det var skoj. Var ungefär som min och Jessicas lego-grej i Molkom, fast det här var med Simcity istället.
Blev en rätt lång grej som ligger på nätet just nu.

Dalademokraten snodde min grej idag. Igår startade jag upp ett projekt, men som avstannade eftersom jag inte fick tag på personen i fråga. Idag hade DD exakt samma grej, inte med samma personer så klart, men ändå samma sak. Ett helt uppslag. Då blev jag lite bitter.
Men jag fortsätter nog med det ändå imorgon.

Fick en bok av chefen idag också. Bara sådär. Jävla John heter den och handlar om John Lennon. Den verkar väldigt intressant. Författaren vill väl att vi ska skriva om den, vilket vi inte gör. Men jag tackar och tar emot.
Här, ta den du, du som är lite kulturintresserad, sa chefen och la den i mitt knä.
Imorgon ska jag på teater. Vet inte alls vad det är, men det ska bli spännande. Jag har tydligen blivit någon slags mini-nöjesreporter. Det är ju ingen annan som vill ta de jobben. 

Hur länge är det du ska vara kvar här, frågade Mister Olander idag.
Den här veckan och två till, svarade jag.
Jaha, men så bra. Så vi slipper jobba så mycket, menar jag.

Bye bye.


Dag sexton

Mitt ivägslängda mail till Cleas Söderberg kom med ett positivt svar imorse. 
Jag ser gärna att du jobbar för oss i Mora, skrev han.
Men då är det ju den där inplastade papperslappen med min bild på som saknas. Såklart. 

Dag femton, del två.

Förmiddagen idag var grymt full. Kickade upp mina förhoppningar för att sedan rasa ganska rejält de sista timmarna. Men som jag skrev tidigare, jag kommer ha fullt upp hela veckan.
Utmaningen från förra veckan kommer inte riktigt bli som det var tänkt från början, men det är fortfarande en utmaning, om dock lite mindre.
---------------------------------------------
Jag bokstavligt talat slängde iväg ett mail till Cleas Söderberg idag. Fem minuter innan min buss gick, sen fick jag tokspringa för att hinna med.
Har jag föresten sagt att jag hatar Dalatrafik av hela mitt hjärta?
---------------------------------------------
Pratade med nån gubbe på Älvdalsredaktionen idag. Vi började snacka lite om min New York-resa. Han hade så sjukt många fördommar så det var inte klokt. Sa totalt onödiga grejer som han lika gärna kunde hållit för sig själv.

--------------------------------------------

Mitt projekt kom aldrig igång som det var tänkt. Varför är jag inte förvånad? Jo för att jag är så jävla dålig så klart.

Jag behöver stöd i det här. Ett uppmuntrande ord åt minstone. Om det nu ens spelar någon roll. Jag vet inte ens vart jag ska ta vägen.
-------------------------------------------
För övrigt. 
Smakar inte alla kiwis likadant? Jo, säger ni.
Varför ska jag då äta en? Om jag vet att jag inte gillar det speciellt mycket?! 
Ät nu, de är jättegoda, säger hon.

Hur många bitar kött vill du ha, frågar hon. Fyra eller fem?
Fyra,
svarar jag.
Det räcker väl inte, du får fem.
Varför fråga då, när det ändå inte spelar någon roll vad jag svarar?! 

Det är just därför jag känner att det oftast är lika bra att låta bli att ens svara, eftersom ingen lyssnar på vad jag säger i alla fall. Det spelar liksom ingen roll. 

Fuck off.
 


Dag femton

Har precis käkat lunch, men jag är fortfarande vrålhungrig. Får nog bli eftermiddagsmacka redan nu känner jag. 
Har fått en hel drös med uppdrag nu. Känns väldigt bra. Är redan dubbelbokad för imorgon så jag måste fixa det på något sätt. Så jag kommer nog ha fullt upp hela veckan. Kanske är det lite tack vare Becker-artikeln som kom in idag. Men uj vad jag tycker den blev dålig. 
Idag har jag grymt ont i ryggen och nacken. Tack vare alla timmar på tåg. 

Försökte ringa Miss Smith nyss men hon ville visst inte svara. Hon har väl fullt upp kan jag tänka. 

Har en halvtimmes lunchrast kvar. Vad göra, vad göra? Ska luta mig tillbaka med en kopp kaffe. Yes. 

Bye bye. 

Dag tolv, tretton och fjorton. Räknas dom?

Helgen har spenderats i Göteborg. Lovely! Åkte i fredags. Men det är helt sanslöst vad lång tid det tar att åka från den här delen av landet. Puh!
Fick ett stopp i min gamla hemstad Örebro när jag åkte ner. Passade på att besöka den bästa affären, bokaffären med alla de billiga böckerna. Blev dock inget inköpt, eftersom jag har så många böcker jag borde läsa redan. Försökte dra med mig Flanders på en lunch också, men det visade sig att han var hemma i Malung.
Alldeles lagom helg tycker jag, förutom att den gick alldeles för fort.
Hälsade på Olles syster Tina och hennes lilla Embla. Hon är så söt när hon vill leka Bockarna Bruse.
Och var hemma hos Martin och såg melodifestivalen. Så jävla gött att Nordman slog ut Carola. Jag trodde verkligen inte det. Men låten var ju faktiskt totalt kass. Nu håller jag på Nordman hela vägen. Jag är helkär i Nordmans musik, det har jag alltid varit. Och jag är helkär i E-type, på alla plan. Faktiskt.
Fick dock inte träffa Isabell eller Olof, men det ska väl inte dröja alltför länge tills jag ska ner igen.

Nu är jag görtrött efter en hel dag på tåg. Det gör jag inte om. Tacka vet jag förbindelsen Karlstad - Göteborg.

Ny vecka på redaktionen imorgon. Bara att ta nya tag. Bara tre veckor kvar nu.

Robin trackar mig på musikförslag just nu. Det har fått mig att inse att jag behöver en massa ny spännande musik. Dela med sig, någon?

Måste  verkligen sova nu så att jag har en chans att orka med imorgon.

Bye bye.

Dag elva.

Äntligen fullt upp på jobbet igen! Men dock inte riktigt det jag hade hoppats på. Den stora utmaningen från igår ligger på is för tillfället, väntar på besked från dem som jag ska prata med. BUN-grejen ligger på is till på onsdag. Den nya grejen sket sig tror jag, FK hann före.
Så idag har jag istället träffat en Mister Becker. Han har startat upp ett ganske intressant företag och han gör en bra sak. Det är inte terapi och jag ska inte kalla det terapi men jag gör det iaf just nu för jag orkar inte gå in på vad det handlade om. Träffade honom och genomförde min intevju. Genomskådade honom när han försökte dra in mig i sina banor. 
"Nu har du precis genomgått ett mini-samtal" säger han.
"Ja jag förstod det" svarade jag.
Det slutade med att han erbjöd mig ett samtal. Vi bestämde inget, men jag är faktiskt inte helt omöjlig. 

Nu är det långledigt som gäller. Och imorgon bär det av till Göteborg. Ska bli skönt att komma ifrån lite. 
Imorgon är det första tidningen som jag inte har någonting med i, sedan jag började där.  

En annan rolig grej.
Igår kväll satt jag och såg tv4s lokala nyheter. Såg ett inslag om... ah, det spelar ingen roll.
Tyckte att jag kände igen rösten på killen som snackade i inslaget.
Kollade upp det på nätet och det visade sig att det var min käre gamle klasskamrat Johan från Falun som hade gjort det. Visste inte att han hade hamnat där. Kul!

Det blir nog begravningsstämning på redaktionen imorgon. Mora förlorade mot Luleå med 1-2.

Ska lägga in lite ny musik i mobilen nu så jag klarar mig hela resan till Göteborg. Sen dyker jag in i bokens värld en stund.

Bye bye.

Dag tio, del ett.

Sitter på redaktionen och är relativt sysslolös för tillfället. 
Men nu har jag äntligen fått den utmaning jag väntat på. Hoppas bara att ansvarig person återkommer till mig så fort som möjligt så jag får sätta igång. 
Om inte, får jag följa med mister Norberg på BUL-grej i eftermiddag. 

Bestämt att jag får ta min lediga dag på fredag också. Underbart! Så det blir nog Göteborg. Förhoppningsvis. Tror jag. Kanske. Men det är dyrt att åka från den här delen av landet. 

Snart blir det lunch med världens bästa Sandra. Toppklass! 

Vi har ju fått lova Helena att vi inte ska sakna Molkom medan vi är på praktiken. Det gör jag inte heller, men jag måste säga att jag saknar morgonfikat. 

Min diplom-grej kom inte in i tidningen idag. Men den var ju iofs med i FK igår. Så jag hade bara en grej med i dagens MT trots allt. Men alltid något.

Hej så länge. 

Dag nio

Jag kom faktiskt med ett eget litet förslag idag. Det har jag iofs gjort tidigare också, men idag hade de verkligen inget att sätta mig på. Tyckte det var ett ganska bra förslag, men det gick inte lika bra att genomföra den. Folk svarar ju aldrig i telefonen. Varför kan inte alla ha lunch exakt samtidigt som jag hela tiden? Det skulle bli så mycket lättare då.
Men det hela slutade iaf med att det blev en lite mindre grej av hela grejen. Och på nåt sätt lyckades det bli ännu en Vasaloppsgrej. Bah!
Så i morgondagens tidning har jag två grejer. Ganska små (läs alltid små) grejer. Men eftersom jag igår förmiddag inte trodde jag skulle få med en enda mening så är det väl helt okej ändå.

Chefen var ledig idag, så det var jag och alla gubbarna på redaktionen. Det märks så tydligt att det bara är en massa gubbar. Gubbar överallt.
Och dom har verkligen ingen rutin på det där kaffet, minsann. Jag förstår inte hur de orkar, jag håller på att bli tokig. Jag klarar mig inte utan kaffe. 
Och  vi fick tårta idag. Jag har ingen aning om varför, men gott var det.  

Håller alla tummar jag har för att jag kan få vara ledig i helgen. Då ska jag ta ut min lediga dag på fredag så jag kan åka till Göteborg.

Bye bye.

Dag åtta.

Jag som trodde jag skulle få slippa Vasaloppet idag, nu när det är slut på Vasaloppsveckan och allt.. Men tji fick jag. Dagen har spenderats (någon timme iaf) i Strandens skola där Vasaloppsåkarna fick hämta sina diplom. Det var sådär lagom kul.
Och jag är så otroligt tom på idéer.  Det här är verkligen inte bra. Men jag vet att jag behöver en utmaning! 
Redaktionen var nästan tom när jag kom till jobbet imorse. Chefen hade inte räknat med att jag skulle komma så tidigt efter gårdagen, men tji fick hon.

Idag startar den stora Dala-konkurrensen också, minsann. David börjar sin praktik på DD sporten idag. Hoppas att du får det jättekul på din praktik, David!

Jag tog ett steg närmare mitt stora projekt idag också. Men som vanligt har jag redan tagit två steg tillbaka igen. Jag är så jävla dålig, jag vet det. Men ett steg är ändå ett steg mer än jag gjort tidigare.

Jag hann inte ens komma innanför tröskeln idag när jag kom hem innan frågorna ramlade över mig. Två bekanta (som jag inte har ett enda minne av sedan tidigare) var här och hälsade på. Jag log och svarade.
Det brukar alltid bli så när man är här mer än någon dag. Alltid finns det någon som man förmodar känna igen, trots att man bara var två äpplen hög när man såg personen senast.

Ska varva ner med lite Christian Kjellvander nu, sedan blir det bok.

Bye bye.


Dag sex och sju

Fick ta det lungt igår förmiddag. Började inte jobba förän 18. Var till Mora kyrka och bevakade högtidsfesten. Det var helt okej ändå. Varken mer eller mindre. Miss Li var sjuk och dök aldrig upp, det var synd, men ersättningen var minst lika bra.

Idag var dag D på redaktionen. Åkte dit till klockan elva och gjorde klart artikeln från kyrkan. Hann inte ge mig ner till målet innan målgång, men jag såg Aukland gå i mål på teve åt minstone. Sedan drog jag ut tillsammans med fotograf Karin till Oxberg för att bevaka blåbären vid kontrollen. Det var ett kul arbete.
Är som vanligt väldigt skeptiskt till resultatet, men det känns skönt att jag slapp ta bilderna. Det innebär att det blir bra bilder till min text för en gångs skull.

Men nu är Vasaloppsveckan slut. Vad ska man skriva om i Mora nu då? Det återstår att se imorgon.
Det är bara att ta nya tag.

Är rätt trött nu. Blev en lång dag idag.
Får se om jag orkar se klart på världens bästa Nip/tuck.

Bye bye.