Ingen idé att ens öppna munnen

Jag har ingenting att säga längre känner jag. Tjänar ingenting till. Jag börjar dra mig tillbaka till det där dåliga igen, är jag rädd..
Vad är det för mening egentligen?
Hos den ena har allting redan sagt en miljon gånger eller mer..
Hos den andra får man ändå inget svar.. Varför ska jag ens försöka när det är lika tomt hos den personen? Sympatifiskare? Jag hoppas egentligen inte det.. För jag har väldigt svårt för såna...

-----------------------------
Kom hem från demonstrationen på stora torget för ett tag sen. Den blev rätt bra ändå. Men kallt! Kunde så klart varit mer folk där, men ändå. De som fixat i ordning det har gjort ett bra jobb. Hoppas bara att det ger resultat också!
SVT
var i skolan idag för att göra ett reportage. Det var lite jobbigt att se Ahad så totalt nedbruten. Han som alltid var så öppen och pratglad annars. Men jag känner ju inte honom.. Svårt detdär när man inte bor på internatet. Men tänk att sitta där i skolan och veta att en polisbil när som helst kan svänga in på skolgården för att hämta en.. Vad gör man? Man kan inte ens tänka sig in i hans situation. Det är hemskt.

Dagen har spenderats med genomgång av reportage. Blev en del intressanta diskussioner. Min talades det rätt lungt om ändå, men den var ju först ut på morgonen också. Men det var jag mest bara glad för.
Ett "good job" till Erik är på sin plats minsann. Han får sitt reportage publicerat i NWT imorgon. Synd bara att han blev tvungen att korta texten, för den var alldeles lagom som den var tyckte jag. Men det ska bli kul att se imorgon!
Efter reportagen såg vi på Sicko. Eller, jaa, halva Sicko. Den var en aning längre än Bosse trodde.

Bosse var förövrigt jävligt laddad på demonstrationen idag.
"Det känns som 70-tal"
Jaa, Bosse har nog deltagit i ett antal demonstrationer under sina dar.

Imorgon är det eget arbete, aka ledig. Förutom att vi ska skriva en filmrecension av halva Sicko på 2000 tecken. Lätt match!

Roligaste citatet idag:
"Råma att du är 14"
Jessica såg inte inslaget om Pony Play, men hon har redan tagit det ett steg längre. Haha!

Jag har som vanligt inget att säga egentligen.. 
Så om ni inte redan har slutat läsa så kan ni lika gärna göra det HÄR       (Hej då)
  

Dåliga dagar och reportage-redigering

Det har inte varit någon vidare bra dag idag.. Reportaget gör att jag får ont i magen. Bosse tycker att jag ska försöka sälja in det till nån tidning. "Det finns nog flera tidningar som skulle ta in det" säger han. Bosse är laddad  så som bara Bosse kan vara, kan man lungt säga. Men det är nog mer för ämnets skull mer än mitt skrivande.
Ska bli en jävligt intressant diskussion imorgon. Men jag är grymt nervös...
Fan, varför gjorde jag det reportaget..

Men dagen har spenderats framför datorn och redigeringen av reportaget. Jag tog precis en sån bild som jag ville ha. Jessica ska ha tack för hon ställde upp som modell.

Vår Grythyttan-tripp kom upp igen. Ska bli riktigt kul att hälsa på Peter. Synd bara att det ska vara så svårt att hitta nån helg som funkar för alla.

Danmark vann handbolls-EM igår. Såg inte riktigt hela matchen, men nästan. Och det blev faktiskt riktigt spännande till och från. Men Danmark förtjänar verkligen att vinna. De spelade grymt bra!
Nu är det bara att börja se fram emot VM och hoppas på att det går lite bättre för Sverige då. Men jag tvivlar iofs.

Som sagt så har det varit en ganska dålig dag. Jag har inte alls varit på topp och jag måste ha sovit riktigt dåligt i helgen. Men det verkar inte bara vara jag som hade en dålig dag idag.. Han såg verkligen helt förstörd ut...

Jag köpte nya hörlurar till telefonen igår. Så idag fick jag äntligen underlätta den tråkiga resan till och från skolan med Christian Kjellvander. Kan verkligen inte sluta lyssna på The road. Ska dock försöka att inte lyssna sönder den innan fredag. Hehe.

Nu blir det reportage-läsning, sen sova.

"Leaving for another friend, leaving for another end"

Sju måls ledning, Sverige.. SJU! Men nej...

Sov aldeles för länge idag. Kan bero på att jag inte gick i säng förän klockan två inatt. Hade ingen lust att sova. Så det har inte blivit någon tur på stan idag. Inget Ikea heller. Men däremot är jag så gott som klar med reportaget. Vet inte alls om det är bra (förmodligen inte) men jag har iaf gjort det.
Får ta min tripp imorgon istället.

Ångrar grymt mycket att jag inte åkte till Göteborg trots allt. Men det gör ju iofs att jag får se fram emot fredag ännu mer.

Matchen mot Norge höll på att ta knäcken på mig idag. Sju måls ledning för Sverige blev istället två förlängningar. Men till slut vann vi iaf. OS känns lite närmare nu.
Mina grannar bankade faktiskt i väggen den här gången. Haha!

Jag såg på Aladdin igår. Så tråkigt hade jag. Men det är absolut den bästa Disney-filmen. Lätt!
Blev helt plötsligt grymt sugen på att se Hercules igen då, så om jag tar min tripp på stan imorgon ska jag se om jag hittar den.

Jag har egentligen inte alls så mycket att säga. Det kanske märks. Men nu har jag fått upp farten i fingrarna efter att ha skrivit reportage hela dagen, så jag passar på att uppdatera mig.

Sitter och lyssnar på Kjellvander nu. Förstår inte hur jag kan ha blivit så grymt besatt av den mannen. Och jag förstår inte hur Jessica inte kan ha fastnat för senaste skivan.
 Tror jag har hittat en ny favoritlåt från senaste skivan också. The road. Fixa gärna fram den och känn hur ni håller med mig.

Här kommer ett smakprov från The road:
"I love you like a song, I could play you all night long"

Dagen är räddad!

Kände att det var dags att införa ett nytt rubriksystem. "Uppdatering" börjar bli lite tjatigt.

Detta skulle bli ett depp-inlägg var det tänkt från början. Men nu känner jag att det inte riktigt kommer bli så. Jag har nämligen fått tag på Christian Kjellvander-biljetter!!!
Jag vägrade acceptera att biljetterna var slut, så idag ringde jag till Koriander när jag kom hem. Nu sitter jag här med tre biljetter i min hand. De allra sista. HELT JÄVLA UNDERBART!!

Kvällsredigeringen igår gick väl hyfsat bra. Att det ska vara så stört omöjligt att få det att passa in snyggt.
Grämer mig mycket för att jag missade matchen mot Tyskland. Satt och försökte lyssna på radio när jag jobbade. Men det var svårt att lyssna på de dumma kommentatorerna och samtidigt koncentrera sig på redigeringen. Så jag kände att jag var tvungen att prioritera redigeringen. Men vi förlorade matchen med 29 - 31. Inte så konstigt mot världsmästarna. Men matchen var tydligen spännande och hade varit grymt kul att se.

Blir inget Göteborg i helgen som jag var så sugen på. Måste vara hemma och skriva på det dumma reportaget. Jag börjar verkligen ångra mitt reportage-val nu. Men jag tror ändå att det finns en liten chans att det blir bra, så jag antar att jag borde ge det ett försök.
Men jag vill hitta på någonting kul. Jag vill inte sitta inne framför datorn i helgen. Något kul förslag, någon? En omgång Settlers, någon?

Verkar inte vara något kul på tv ikväll så jag funderar på att dra igång Troja som Flanders lämnade kvar åt mig.
 
Hur som helst så känner jag att mina fina biljetter kräver lite firande. Så jag ska hitta en riktigt grym Kjellvander-rad till er:

"Of all the words you said, these won't leave my head. And you will always be a little side of me"
och en till
"Not on my own, but without you. I´m on my own, not without you"

Uppdatering2

Matchen idag mot Spanien.
Fan att det blev så jävla spännande idag också. Helt sanslöst slut! Men vi klarade det. Vi slog dem med 27 - 26 i absolut sista sekunden. Men jag måste säga det, hade de förlorat idag så hade de fan förtjänat det. Hemskt spel större delen av matchen. Men Spanien var ju lika illa de också, så jag bugar och bockar ändå.

Flanders har åkt hem och det är trist.

Har blivit en massa strul inför vår kvällsredigering imorgon också, men det ordnar vi väl ändå.

Jag har börjat med reportaget men det är inte alls kul att det inte blev som jag hade tänkt. Känns som jag fuskar eller nåt. Och dåligt blir det säkert också.

Jag sörjer idag. Heath Ledger är död. Jag är ett stort fan av honom. Jag blev störtkär första gången jag såg honom i "10 orsaker att hata dig" och jag har blivit lika störtkär varenda gång jag sett den filmen. Och det är ett antal gånger. Och En riddares historia.. ååh..
Ja, det är en stor förlust för världen att Heath är borta. Jag tycker verkligen det.
 

Helvetes jävla skit, fan, fan, fuck, far åt helvete!!!
Jag är så arg! NEJ! Jag är förtvivlad. Jag är helt och hållet krossad. Biljetterna till Christian Kjellvander den första februari är slut!!! DET ÄR INTE SANT!!!
Jag är beredd att göra VAD SOM HELST för att få tag på biljetter!!!
Jag klarar inte att missa ännu en spelning med honom. Gör jag det är jag beredd att låsa in mig här hemma och aldrig lämna rummet om han inte själv kommer hit och lockar ut mig. Jag är helt och hållet, hundra procent uppriktig!!

Med andra ord, jag har en rätt dålig kväll just nu. Jag vet att jag måste stanna uppe och skriva reportage ett tag men jag vill inte inte inte!!!

Bah, vem bryr sig?

Än en gång! Skriv på namninsamlingen för Ahad så att han får stanna!!

Nu ska jag fortsätta sitta här och sura. Hör ni någonting som låter så är det förmodligen bara jag som skriker ut mitt missnöje.

Uppdatering 080123

Idag är jag trött. Det är onsdag och det innebär eget arbete på hemmaplan.
Reportage-idén gick i kras nyss. Fick ett samtal av Margareta Bredberg som sa att hon inte hade hittat någon som var villig att ställa upp. Det är inte så konstigt, för jag vet hur jobbigt det är när man är i just den situationen. Men jag trodde ändå att det fanns en chans eftersom hon lät så hoppfull igår. Fuck! Igår kväll skrev jag i princip klart hela reportaget i huvudet. Och det skulle ha blivit bra. Men nu är jag tillbaka på noll. Bosse tycker att jag ska skriva utifrån mina egna erfarenheter. Det vill jag helst inte göra egentligen. Men jag vet att jag kommer göra det i slutändan ändå.

Anders (jag väljer att kalla honom Flanders) kom hit igår. Han är här i stan på någon fack-kurs och har sovit här. Trevligt med lite sällskap. Flanders är alltid rolig att umgås med.

Matchen mot Ungern igår. Fan vad spännande det blev! Eftersom jag har en liten teve valde jag till slut att sätta mig på golvet och skrika därifrån istället. Flanders bara skrattade åt mig. Blev oavgjort till slut. 27 - 27. Så chansen om ett OS finns fortfarande. Sedan var jag så uppspelt så jag hade väldigt svårt att somna.
I eftermiddag spelas match mot Spanien.
Jag är bitter för att jag inte kommer kunna se matchen mot Tyskland imorgon kväll, eftersom jag har kvällsredigering i skolan mellan klockan fem och elva. Nåde Sveriges radio om de inte tänker sända matchen i någon radiokanal som jag får in på mobilen!!

Bah, nu snöar det igen.

För övrigt så uppmanar jag alla att gå in på namninsamling.se och skriva in sitt namn på insamlingen "Stöd Ahad på Molkoms folkhögskola". (Jag fattar inte hur man lägger in en länk)  Min lärare Bosse har startat upp insamlingen för Ahad som går på min skola. Han har bott här i fem år och ska nu skickas tillbaka till Afghanistan.
Gör dagens goda gärning och skriv på listan!

Nu ska jag ta nya tag med reportaget och vänta på att Flanders kommer tillbaka från kursen.

Uppdatering 080119

Vi förlorade ikväll. Mot Frankrike med 28 - 24.
Fan vad illa vi spelade idag, Okej, Frankrike är regerande europamästare, så det kanske inte finns så mycket att säga.. De var som en tegelvägg i försvaret och svenskarna skulle ju promt försöka ta sig igenom. Långskott, någon?
Kvällen har spenderats hos Sofia. Med kaffe och hembakade lussebullar. Kul var det. Alltid roligare att se tillsammans med någon så man kan skrika och klaga tillsammans. Sofias hund Lea gick ut i köket och gömde sig.

Imorgon spelas match mot Slovakien. Vinner vi inte så är det kört.

Annars har det varit en slapp dag. Samma igår. Tänkte ta en sväng runt sjön idag med kameran, men när jag vaknade och hörde hur mycket det blåste så la jag ner den idén. Har spenderat dagen framför teven med Nip/Tuck istället. Sweet.
Kanske gör ett nytt försök med kameran imorgon. Eller nåt. Får se.

Jag vill att det ska bli första februari nu, så jag får se världens bästa Christian Kjellvander. Biljett har inte köpts än men det får jag ordna i veckan. Måste ta tag i det här med reportaget också. Men jag känner mig inte det minsta laddad. Får köra på Bosses idé eftersom jag inte har någon egen. Men jag vill inte.

Jag ger upp för ikväll. Sängen och boken väntar.
Natti natti.

Uppdatering 080117

Jag är trött. Men jag har ingen lust att gå och sova. Är ledig imorgon så jag har inte bråttom till sängen.
Vi jobbade riktigt bra i går. Allt gick relativt smidigt för mig. Blev inte ett dugg nöjd med mina bilder, men det visade sig att de var rätt bra ändå, så jag lät mig övertalas. Jag har utvecklats en hel del sedan jag började i Molkom. Det upptäckte jag igår. Att gå till en gymnasieskola och intervjua totalt okända människor skulle vara så gott som omöjligt för mig för ett par år sedan.

Ska bli spännande att få redigera den andra gruppens material nästa vecka.

Idag har jag ÄNTLIGEN köpt en digital systemkamera!!! Det blev till slut en Nikon D40x. Och det blev från onoff istället för elgiganten som aldrig verkar få in sina kameror.. Blev en aning dyrare, men det får jag leva med. Om jag inte hade köpt den nu, hade jag säkert lagt pengarna på nåt onyttigt istället, som mat och öl eller nåt.

Idag spelade Sverige sin första match i handbolls-EM. Ja, ni läste rätt: HANDBOLL!! Alla som känner mig väl vet att jag är tokig i Sveriges handbollslandslag. En mycket glad överraskning är att Sofia är lika tokig i det som jag. Så ikväll laddade vi upp med ostbågar, fanta och vindruvor och satt i min lägenhet och såg Sverige vinna mot Island med 24-19. Vi har en grymt bra målvakt! All heder åt Tomas. Trots att han närmar sig 40 är han vig som en gummi-gubbe. Blir nog en handbollskväll hemma hos Sofia på lördag. Sweet!

Jag vet inte alls vad jag ska hitta på imorgon. Antingen går jag ut och fotar lite, om det är fint väder. Eller så blir det en ultra-slapp dag i soffan. 

Någon ringde mig tydligen inatt vid tvåtiden. Från dolt nummer. Har fått några konstiga samtal på konstiga tider den senaste tiden. Vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det.
Men men.

Ska väl dra mig till sängen nu och boken kanske. Ska sova länge imorgon. Det har jag bestämt.

Uppdatering 080111

Jag var iväg till elgiganten idag i hopp om att jag äntligen skulle få köpa min nya kamera, efter att jag till slut bestämt mig för vilken jag vill ha. Men när jag kommer dit säger de att den är slut i princip överallt och de vet inte när de får in fler. Morr!!

Jag har gått alldeles för mycket idag. Tån värker.
Jag var till vårdcentralen i Molkom idag och fick förbandet omlagt och tillsett så att det inte såg illa ut. Det sa sköterskan att det inte gjorde, och från och med nu ska jag lägga om den själv.
Så nu återstår det bara att se om det blir lika igen så fort nageln växer ut, eller om det finns någon chans att det blir bättre.

Jag är hemskt uttråkad just nu. Och jag har en förkyld karl här hemma. Förkylda karlar är en sort för sig.

Jag tog en rätt bra bild på en clown idag. Tycker själv att den blev fin. Får se om den kommer upp på skolan hemsida efter helgen.

Jag är rastlös. Jag vill hitta på någonting. Men samtidigt är jag trött och oinspirerad.

Jag är grymt sugen på att byta in mitt julklappsspel mot ett Settlers nu. Få pengarna tillbaka och köpa ett på en annan kedja. Förbannade BR. Blev väldigt sugen eftersom Peter hade föreslagit en spelhelg i Grythyttan. Skulle vara kul att introducera spelet för dem och se om de nappar på det som jag gjorde.

Ska ta ett varv på tvn nu och se om det finns något värt att se. I värsta fall får jag väl lägga mig och läsa.

Förövrigt så kommer världens bästa Christian Kjellvander hit till Karlstad 1 februari och spelar på Koriander. Denna gång ska jag inte missa det!!!!
Någon som har lust att gå och se honom med mig?
Detta måste firas med en av de bästa Kjellvander-raderna just nu. Jag vet att jag redan har haft med den en gång, men det får ni allt leva med.

"Since the past´s gonna´ die anyway, step aside, let it die here today"

För att jag ska lägga den här dumma veckan bakom mig och ta nya hårda tag på måndag.

God natt.


Uppdaterad 080109

Sitter i soffan framför tvn och har lite halvtråkigt. Olle sitter och försöker kika vad jag skriver. Hans skrivning blev framflyttad så han blir kvar hos mig några dagar till. Känns skönt att slippa vara ensam.

Lasse uppträdde på Grammisgalan ikväll. Jag blev arg och skrek rakt ut Nej. 
Ett undantag
sa Adam Allsing. Lasse har gjort ganska många undantag på senaste tiden tycker jag. 

Har spenderat stora delar av dagen med att skriva fackartikel. Jag har skrivit ungefär halva nu och jag har ingen aning om jag har gjort rätt. Så jag tänker inte skriva mer ikväll. Har ingen lust att få höra att jag gjort fel när jag skrivit klart och sedan bli tvungen att skriva om allt. Ska åka till skolan imorgon prata med Bosse om jag gjort rätt innan jag skriver klart.

Farbror doktorn tog bort min tånagel trots allt igår. Den här är ingenting att be för, sa han och drog bort den. Plågade mig genom att sätta in två lokalbedövningar och sedan inte ens vänta tills bedövningen kickat i till 100 procent. Dumt, tyckte jag och skrek. 

Christian Kjellvander hänger på min vägg nu. Precis där han ska. Och han (eller snarare tavlan) är så fin. 

Tänkte åka och köpa en kamera idag, nu när jag fått pengar. Men jag Olle tvingade mig att prioritera fackartikeln, så jag blev kvar hemma. Får ta det på fredag ist. 

Olle har dealat upp en tia nu, så nu blir det kortspel. Och jag ska minsann vinna stort! 

Later 

Uppdatering 080107

Flytten gick ganska smidigt. Trots snövädret gick det oväntat bra.
Börjar få ordning här inne nu och det känns som det blir som jag vill ha det. Gör att jag trivs bra trots allt. Nu återstår bara att hänga upp mina tavlor och bära ner lite grejer till förådet.
Det har blivit en tavla av ett förstorat foto på Christian Kjellvander som jag tog i Ransäter förra sommaren. Kan inte bärga mig tills den hänger på plats. Den blev så grymt snygg!!

Idag var första dagen i skolan. Kändes skönt att vara tillbaka i skolan. Gick ganska lätt att ta sig upp i morse, men jag kände mig tvungen att åka hem till lunch. Har dragit på mig en ordentlig förkylning någon gång de senaste dagarna och jag mådde inte alls bra idag. Så eftermiddan har jag spenderat i soffan och sett på Sagan om konungens återkomst.
Imorgon förmiddag ska jag till vårdcentralen och se om de kan få ordning på min tå. Men jag tror det kommer gå bra, faktiskt. För det börjar se lite bättre ut, även om det fortfarande gör ont.

Blir besviken på BR-leksaker som inte säljer världens bästa spel, Settlers. Jag som tänkte byta till mig ett sånt från spelet jag fick av syster i julklapp. Men, jag får prova det spelet istället. Det kanske är minst lika roligt?

Har inte köpt någon kamera än heller. Kan inte bestämma vilken jag ska välja. Plus att jag har varit tvungen att snika från kamera-pengarna för att betala hyran.. Men på onsdag kommer pengar, så då jävlar!

Blev överlycklig när jag kopplade in tvn i lördags och såg att jag har tv4sport. Det innebär massor av handboll den 17-28 januari!

Nu är det dags för lite mat, sen lite mer vilande.

Är alldeles för trött för att hitta någon musikrad just nu. Är helt tom i huvudet, så det får bli en annan gång.

Uppdatering 080104

Vad konstigt det känns att skriva 08..
Men så är det iaf. Nytt år och nya utmaningar. Eller nya äventyr kanske man ska säga?

Nyårsafton blev ännu bättre än vad jag trodde. Otroligt trevligt att umgås med Gänget och vi lyckades mycket mycket bra med maten.
Förrätt: Lax med turkisk yogurt innrullade i mjukt tunnbröd.
Huvudrätt: Örtfylld fläskfilé med potatisgratäng, mammas krämiga gräddsås och grekisk sallad.
Efterrätt: Chokladkaka med lättvispad grädde och bär.
Senare blev det brieost och saltiner. Det dracks vin, öl och mintu. Det spelades rekordspel och sågs på Grevinnan och betjänten.
Till tolvslaget blev det fusk-champagne, alltså alkoholfri äppelcider spätsad med Absolut.

Från och med första januari är det officiella namnet tydligen Malung-Sälen kommun. Vad är det för trams? Några hundra tusen kronor kommer det kosta, säger de ansvariga..
Jag kan inte låta bli att fundera på om det inte finns någonting annat man kan lägga pengarna på..?

Jag är tillbaka i Karlstad nu. Ska flytta imorgon.
Var tänkt att det skulle ske på söndag egentligen, för pappas skull mest, men så får man ett sms nu på eftermiddan där personen skriver att han hoppas att jag har flyttat ut imorgon.. Så det var ingenting annat att göra än att ändra dag. Så imorgon kommer mamma och pappa med lasset.

Äntligen är alla stora helger över och jag börjar skolan på måndag. Känns riktigt skönt. Ska bli kul.
Nu är sportens årskrönika slut, så nu blir det en stunds packning till innan det är dags att sova.

Over and out