Dag fem

Har varit ledig så det har inte hänt så mycket idag. Hängde med Nina ner på stan en sväng, uträttade ärenden och käkade lunch. Träffade mamma och pappa lite snabbt också, mamma var här och hämtade pappa efter att han gått i mål i skejtvasan. Sedan har jag bara tagit det lungt och slappat framför teven. Skönt.
Imorgon kväll blir det jobb igen, men dock bara ett kort sådant. Det blir nog bra.

Min förkylning blir bara värre och värre... Den kommer ställa till saker och ting, jag känner det.

På tal om ingenting.. Vem har kommit på att "nu ska vi börja tillverka messmör med kolasmak. Det kommer bli en hit"...?
Jag förstår inte. Det är ju vidrigt.
Kola ska finnas i choklad.. om ens där.
Men ännu värre.. vem bestämmer sig för att köpa det nya messmöret med kolasmak? Jo, min mormor.
Vill du att jag köper messmör? frågar hon.
Gärna, säger jag och ser fram emot tjockbulle-smörgås med messmör och ost. Så kommer hon hem med kolasmak. Nej, det går inte!
Kola är ingen hit hos mig.

Förstår ni nu att jag är ganska uttråkad? Lägger ner det här nu och dyker in i min bok ist.

Bye bye.

Dag fyra

När jag kom till jobbet imorse sa chefen bra jobbat, dock med en viss förvirring i rösten. Det visade sig att FaluKuriren snott mitt Wallmans-arbete både till tidningen och till webben. Fast det inte ens var färdigt. Det rådde stor förvirring på redaktionen på morgonen.
De har ett system på redaktionen, är man klar med sin artikel eller what ever, så gör man den grön, då får webben eller den som önskar använda det. Är den inte klar är det gult. Så är dealen. Mitt arbete var gult men FaluKuriren och webben valde att ta det ändå. Jätteskumt.
Webbredaktören kanske är färgblind, vad vet jag?

Annars har det varit en väldigt händelsefattig dag. Mannen som jag skulle göra ett reportage om till skottdagen vägrade ställa upp, så det föll. Men det gjorde inte så mycket, för det skulle inte fått plats i tidningen ändå.
Fick sluta lite tidigare idag eftersom jag ska jobba så pass mycket i helgen. Är även ledig imorgon. Grymt skönt.

Pappa ska åka skejtvasan imorgon säger han. Får se om jag åker in till Mora och tittar. Eller om jag bara ska slappa i soffan. Beror lite på vädret.

Ska dyka in i min bok nu.
Bye bye.

Bonusbild

Lovade ju en bonusbild på Linus i Wallmans. Förmodligen är det bara jag som läser denna blogg som tycker att han är het, men det skiter jag i.
Tyvärr hade jag inte så speciellt många bra bilder.. kamera-kåta-halvsnygga-killen blockerade kameran för det mesta.
Linus syns inte så bra på bilderna.. Ni får helt enkelt ta mitt ord på att han var snygg.

134928-2

134928-1

Day three

Har varit en ganska händelsefattig dag idag. Jag har försökt koka ihop någonting av materialet från Wallmans, men jag vet inte hur jag ska göra för att bli nöjd.
Satt och gick igenom mina 300 bilder med Olander idag. Det tog över en timme. 300 bilder var nog lite för mycket. Men Helena skulle säkert bli glad.
En av mina favoritbilder blev totalratad. Inte av Olander utan av...åh, kommer aldrig ihåg namndet på den mannen. Men han hade iofs helt rätt, tant Agda i sin stuga i vilken Moraby som helst skulle inte förstå den, avsky den. Men jag kommer minsann spara den.
Lovade ju att bjuda på en bild på hetingen från igår också, men det får vänta ett tag till.. Kamerabatterit får lite mat just nu så jag vill inte störa.
Men några bra bilder ska nog platsa i tidningen på fredag hoppas jag. Men en sak kan jag säga: jag hatar hatar hatar att skriva bildtexter!! Det är bland det värsta som man måste göra.. Jag kan verkligen inte det.. Så skratta inte åt mig om ni läser dem sen, jag ska försöka bättra mig.
På tal om att bättra sig... Jag skäms så grymt mycket för bäbis-bilden som jag tog igår. Den blev så äckligt dålig! Jag gjorde verkligen alla fel man kan göra när jag tog den bilden. Använde blixt (fel 1) och fick därmed en ordentlig slagskugga på den (fel 2), Men då bestämde sig han-som-jag-aldrig-kommer-ihåg-namnet-på för att fotoshopa bort skuggan. Jag är väldigt allergisk mot sånt. Man ska inte behöva peta i bilderna efter att de är tagna.
Inte nog med att den är äckligt dålig, den är dessutom i princip den största bilden i hela tidningen. Hur tänkte dom då??!

Träffade världens bästa Sandra för en luch idag. Underbart kul att se henne.

Imorgon smids stora planer inför den kommande skottdagen. Ännu ett reportage på gång.

Det var totalt omöjligt att somna igår. Den ruvande förkylningen ställer till det. Så jag har sovit ungefär tre timmar inatt. Därför är det hög tid att krypa ner i sängen (vilket jag redan gjort) och försöka ta igen lite sömn.

Bye bye.

Day two

Jaha, då kanske det är läge att börja kalla sig journalist då. Imorgon får jag en artikel med tillhörande bild publicerad, plus en annan bild till en annan artikel som jag själv inte har skrivit. Artikeln handlar om bokrean som startade i natt (eller igår natt) och bilden är på en nyfödd flicka till en tysk vasaloppsåkare som inte ville riskera sin vasa-start genom att låta sin fru föda i Tyskland, utan istället föda på Mora BB.
Men äkta journalist är jag inte än. Äkta journalist är man, enligt min mening, när man får saker publicerade och dessutom får betalt för det. Det får ju inte jag än, så än så länge är jag bara låtsas-journalist. Men om en och en halv vecka, då jävlar!

Har nyss kommit hem från ännu ett jobb. Wallmans on tour var på tältet ikväll så jag var där och dokumenterade. Riktigt bra show och god mat. Tog gryyyymt mycket bilder, 300 stycken, så fem-sex bilder som funkar att dra på borde väl finnas. Tappade kameran i golvet en sväng ikväll också men den verkar ha klarat sig fint.
Skönt också att man han snälla släktingar här i Mora som är villig att ge en skjuts när det behövs.
Heeet kille var med i Wallmans vill jag lova. Ska bjuda på en bild så fort jag lagt in dom i datorn. Försökte få en intevju med honom efteråt, men den kamera-kåta-havsnygga-killen smet före.

Klockan är alldeles för mycket och jag ska tidigt till jobbet imorgon, så nu är det sovdags.
Återkommer imorgon.

Bye bye.

Day one

Första dagen på praktiken idag.
Hängde med ut i Öppet spår och fotade åkare som vurpade i en backe utanför Hökberg. Sport är livsfarligt, så är det!
Resten av dagen har gått åt till att.. tja.. inte mycket.

Tog på mig ett jobb idag. Till imorgon. Ett skitkul jobb som innebär nästan garanterad publicering. Min första riktiga någonsin. Men nu vet jag inte hur det blir med det.. för jag är så jävla dålig. Jag är körd.

Jag önskar jag bara hade dagit tre veckors praktik. För dem runt omkring mig. För dem som måste ställa upp för mig, för det är ju så jobbigt. Verkligen.
 
Jag hatar dalatrafik. Jag menar det från botten av mitt hjärta, jag hatar dalatrafik. Eller snarare de som bestämmer på dalatrafik. De tänker inte längre än näsan växer, så är det bara.

Hade inte behövt förlita mig på såna idiotföretag om jag hade tagit mig i kragen för flera år sedan. Men det är ju det jag säger, jag är körd. Jag borde hoppa av.

Okej, nu börjar jag bli lite bitter.

Reset-button.

Bara timmar kvar...

Värmlandsbussen såg väldigt inbjudande ut idag. Men istället satt jag på 92:an mot Mora. Jag vill verkligen inte.
Det viktigaste är väl att det blir någonting, sa pappa.
Det blir väl som det blir, sa morbror.
Pappa förstår inte. Det är ingen som förstår. Eller bryr sig. Och det är faktiskt ingen skillnad.

Nej, jag är inte bitter, jag försöker ju tala om att jag är nervös!!
Töntig, ja, men inte bitter!!

Det är bara att ringa om det är nåt, sa Bosse innan jag stack från skolan i fredags. Det känns bra. Det känns som han förstår mig lite grand, Han förstår min situation, om ändå bara till en viss del.

Klockan är nu halv elva och min buss in till Mora går klockan sju imorgon.
Jag vill verkligen inte.
Jag är beredd att hoppa av nu. Jag är körd.

Det är klart att jag vet att det inte kommer bli så hemskt som jag inbillar mig. Jag är väl inte dum. Men det är så här jag fungerar. Flippar ut och är beredd att göra vad som helst för att slippa. Läs mitt reportage om ni tycker jag är knäpp, då kanske ni börjar förstå.

Fuck off.


Melodifestivalen 2

Och förresten.. Såg inte Alexander Bard ut precis som en blandning av drottningen och henns kortleksvakter i Alice i underlandet?

Melodifestival

Melodifestivalens tredje deltävling är just slut. Jag har lovat mig själv att inte melodifestival-blogga, men jag har inte mycket annat att säga just nu, så jag gör det iaf.
Så fantastiskt dåliga låtar det finns här i världen. Och speciellt i en tävling som heter melodifestivalen.
Jag höll stenhårt på Patrik Isaksson, mest för att jag ska gifta mig med Patrik Isaksson. Han trodde verkligen att han skulle gå vidare, men blev brädad av fröken dunka-mig. Jag förstår verkligen inte.
Björn Gustavsson
var på topp ikväll. Så här mycket har jag aldrig skrattat åt den mannen tidigare, och det har ändå varit mycket. Sen att det bästa handlade om Carina Berg gör mig lite förvirrad.

Maria hämtade mig på tågstationen igår när jag kom hem. På Sommarvägen bjöds det på mat och Maria invigde sin mixer med att göra margarithas. Sedan blev det National treasure 2.
Idag har jag sovit alldeles för länge, tagit en långfika på Sandbäcks med Maria och tagit det lungt med mamma.

Nedräkningen har verkligen börjat på allvar nu...Hurrr...

Ska leta igenom tevekanalerna nu.

Bye bye.

Farväl

Det är dags att ta farväl av Karlstad för ett tag. Fem veckor framöver får ni se mig som Morabo. En arbetande Morabo till och med.
Allting (nästan) är packat och bussen till stationen går om mindre än en timme. Dagen har varit slapp. Massa beröm från från Glömda barn-Nina som vi gjorde ett jobb åt i höstas. Sedan genomgång av praktikdagboken, sedan blev det teater. Sedan smet jag hem för att hinna med allting.
Känns konstigt att jag inte kommer träffa klassen på fem veckor. Fem veckor är trots allt ganska lång tid.

Kent-biljetterna är sålda!!!! Toppklass! Magnus Olsson är en ängel. Jag vet inte vem Magnus Olsson är, men han är en ängel trots allt!

Nu är jag grymt nervös för att jag har glömt nåt viktigt.. Har jag glömt nåt kan jag liksom inte bara åka hit och hämta det.. Jävla värmlandstrafik.

Nåja, nu måste jag sätta fart.

Farväl Karlstad.
Farväl Brogatan.
Farväl Molkom.

Hej Mora.

Torsdag med vatten och eld

I dag har det varit en sån där dag igen. En sån där stressig, fullt upp dag. En sån dag som man oftast ändå blir ganska nöjd med när den är avklarad.
Imorse var jag på Sundsta bad- och idrottshall och gjorde bildreportage. Ett gäng med simtränande sexåringar fick bli målet för mitt reportage. Hade turen att träffa på en kvinna som varit simlärare i 30 år, så jag hittade rätt snabbt mitt fokus. Det var kul att se barnen plaska omkring i vattnet. Och de ställde ju som vanligt mer än gärna upp på bild. Det tackar jag för.
Var lite skeptisk till materialet enda tills jag såg det färdiga resultatet. Det blev riktigt bra om jag får säga det själv. Carro gjorde ett riktigt bra jobb med redigeringen. Jag fick äran att redigera Lindas reportage om Scandic Hotell Winn och Café Artist. Tror det blir helt okej, även om jag inte hann skriva ut.
Men det blev som sagt väldigt stressigt och jag hade inte en chans att få i mig någon lunch. Är evigt tacksam för Jessicas baguett som jag delade med Linda.

Såg fram emot att få åka hem och packa direkt efter skolan idag enda tills Jon tittade in i klassrummet.
Ska du med ikväll? frågade han.
Vaddå? frågade jag helt oförstående.
Hade helt glömt bort fackeltåget runt stan för Ahad ikväll.
Det ville jag ju inte missa, så direkt efter skolan tog vi bussen till Karlstad och tände våra facklor. Typiskt att det skulle blåsa så jävligt.

Nu har jag precis ätit, på Jessicas order.
Har även packat det mesta. Så nu är jag snart redo att flytta hem till Dalarna för de närmaste fem veckorna.

Kent-biljetterna är fortfarande inte sålda och jag börjar få lite panik. Jävla Kent, säger jag.

Ikväll är det sista chansen att rösta på mitt otroligt bra *host* bidrag till Ordetarfritt,se.
Heter förövrigt Lizur där om det är nån som inte hittar mig ;D

Ska köra lite mer packning nu,
Bye bye

Effektiv.. ibland i alla fall.

Har varit hur effektiv som helst idag. Städat, diskat, börjat packa, handlat, dammsugit, tvättat och bokat plats för bildreportaget imorgon.

Imorgon är det torsdag. Den här veckan  har gått alldeles för fort. Börjar bli grymt nervös nu, ännu värre än jag varit tidigare. Men just nu önskar jag innerligt att jag hade fått åtminstone ett av de två loven som jag nu missar. Hade varit så skönt att få vara ledig en hel vecka!!! Men.. jag tjänar ju erfarenhet och pengar istället. Får väl duga det med.
Hade tänkt åka hem på fredag egentligen, men fick ett annat bud nu som jag funderar på att nappa på.
 
Det här med Kent har en chans att ordna sig nu. Jag och Flanders kom överrens om att jag ska försöka sälja biljetterna, det skulle vara det bästa för oss både. Jag som har gått omkring och försökt få tag på en ersättare för mig, någon som skulle vilja gå tillsammans med Flanders istället för mig... Jag hade ju kunnat använda den tiden åt att sälja biljetterna istället. För nu är tiden knapp. Om jag ska åka på fredag måste jag sälja dem innan dess.. eftersom jag inte kan komma tillbaka hit och överlämna dem någon annan dag.
Men biljetterna är ju inte slut på ticnet heller.. så det är väl ingen som vill ha mina heller..

Imorgon bitti ska jag befinna mig på Sundsta bad- och idrottshus och fota till ett bildreportage. Lagom kul. Önskar jag hade ett sånt där bättre objektiv inför det här..
Och jag önskar att jag visste vad jag ska skriva för text till reportaget.
Och jag önskar att jag visste vad jag ska göra för enkät.
Och jag önskar jag visste vad jag ska göra för faktaruta.
Och lunch då, Helena? Lunch då?

Romanen blev för övrigt klar till slut. Eller ja, första kapitlet alltså. Efter lite skolk dock, men klar blev det. Och inskickat också. Om någon vill är det tillåtet att gå in på ordetarfritt.se och rösta på mitt bidrag. Allt under en femma accepteras inte. He..he.

Nu ska jag hämta tvätten.


Ode till Falun

Jag har en slags lyckokänsla i kroppen. Har varit till Lugnetgymnasiet idag och besökt kära gamla Mediehuset. Helt obeskrivligt hur mycket jag saknar det där stället.
Mötte upp med Helena och Mats på stora parkeringen utanför skolan halv tio och fick sen visa vägen till Mediehuset.
Fick träffa en drös med gamla lärare framför allt Lena och Tore som jag verkligen ville träffa. Fick även träffa Glenn, och fick därmed även en lägesrapport om söte Viktor,
Såg även en skymt av redigerings-Björn som sade hej, men sedan försvann lika snabbt som han alltid brukade göra.
Såg en skymt av foto-Martin också, men han såg nog aldrig mig.
Men Jan saknades ju så klart. Världens bästa Jan Axelsson som gått i pension.
En del nya lärare fanns det också, men dom var jag inte ett dugg intresserade av.
Mats hade med sig en steady-cam som Glenn, aka Glenn vår bäste vän fick prova på. Hehe, det såg lite lustigt ut.
Synd att Tore försvann spårlöst vid lunch... hade verkligen velat prata en stund med honom..

Eleverna då? De var ju skittråkiga! Ingen verkade vara det minsta intresserade och inte en jävel verkade veta vad de ville göra med sina liv. Vad händer med dagens ungdomar?

Det märks att jag inte har varit i Falun på ett tag. Vad händer med den staden? Det lyckas bara bli fulare och fulare och lägenhetshus ploppar upp som svampar.

Sedan tog vi vårt pick och pack och rullade hem mot Värmland. Helena och Mats är alltid lika roliga att sitta och lyssna på, de har alltid så intensiva diskussioner.

Så nu är jag hemma igen och det innebär att min dalatripp är avslutad. Men resan fortsätter minsann imorgon. Då bär det av till Grythyttan och Peter med sikte på spelkväll, mat och vin. Det ska bli härligt! Jessica hotar med att hoppa av men vi hoppas alla att hon har ändrat sig tills imorgon.

Jag har inte skrivit ett ord längre på romanen heller. Men fick veta idag att deadline är på tisdag och att det har blivit ändrat till 10 000 tecken istället. Me like! Då kanske det till och med är möjligt.
Men när blev det egentligen min uppgift att meddela ändringar, undrar jag. Resten kan väl plocka upp en telefon och slå en signal lika väl som någon annan?

Jag har otrolig ångest över det här med Kent. Hur tänkte jag egentligen? Jag vill ju inte ens se dom!

Förövrigt kan jag inte vänta tills jag får se Sweeney Todd. Tim Burton for president! Nej, kanske inte, men gryyyym är han iaf. Vem har föresten snott min Big Fish?!?!

Dalatrippen fortsätter. Hälften avklarad.

Dagen har varit bra, trots allt. Klockan tio klev jag in på Moratidningens redaktion.
Det verkar vara ett bra gäng. Men det behövs garanterat mer östrogen på det där stället. Jag fick träffa nästan alla.
En av männen blev glad när han fick prata lite malungsmål.
Jag är lite mindre nervös nu, men det finns fortfarande en hel del kvar. Nu väntas en veckas sömnlöshet.

Hur fan tänkte jag när jag skaffade de där Kent-biljetterna egentligen?! Hur kunde jag tro att det skulle kunna gå ihop?
Jag och Flanders har planerat att se Kent i Karlstad den 1a mars. Det är helgen efter min första veckas praktik. På Moratidningen idag frågade de om jag kunde tänka mig att jobba på Vasaloppssöndan, vilket är dagen efter Kent. Det går helt enkelt inte ihop har jag insett. Men jag tackade ja till Vasaloppet. En bra chans att visa framfötterna, tänkte jag. Men det kommer helt enkelt inte att gå. Tar mig inte tillbaka till Mora efter Kent.
Pratade med Flanders tidigare. Han blev mindre glad. Så nu vet jag inte alls hur jag ska göra... FUCK!!!
Det är såna här tillfällen jag verkligen ångrar att jag inte tagit tag i körkortet. Helvete!!!

Nu sitter jag i kusin Marias lägenhet i Falun. Hon har lämnat mig här för Malung och alla hjärtans dag med sin karl.
Funderade på att hälsa på svärmor ett tag, var ju ett tag sen jag såg henne. Men det blev tyvärr inte av.
Fick nyss ett sms från lärare Helena som skrev att hon och Mats (lärare för video) räknade med att vara här vid nio imorgon. Ooh, vad jag är laddad!!! Hoppas bara att nån av mina gamla lärare är kvar och att någon känner igen mig.

Nu har jag skrivit ungefär fem meningar på mitt romankapitel och de står faktiskt fortfarande kvar.  Bara 19 980 tecken kvar typ. Woho...

Har inte hört någonting från Mrs Bredberg heller idag. Undra vad hon vill egentligen..

Har för mig att det var någonting mer jag skulle ta upp, men nu kommer jag inte ihåg vad det var... Aja

Bye bye. 


Dalatrippen är inledd. Utan större entusiasm.

Då var man hemma i Malung igen då. Jag blir så fruktansvärt rastlös så fort jag kliver över tröskeln här. Vet inte vad det beror på.
Mesta av dagen har spenderats på tåg och buss. Allt för att ta mig hit. Bah. Har skrivit ungefär två meningar på "romanen" men de är redan överkryssade och glömda.

Ibland förstår jag mig inte på mig själv.. Jag borde inte få umgås med människor, borde inte öppna munnen innför andra. Jag vet att jag sårar och jag vet att jag gör er osäkra... Men jag vet inte själv hur jag ska bete mig och jag vet inte vad jag ska säga, vad ni vill höra. Min mun är som fastklistrad och det känns som att lyfta tegelstenar när jag försöker öppna munnen.

Fick äntligen svar på mitt mail som jag skickade till Margareta Bredberg för ett tag sen. Jag bad henne läsa igenom min intervju med henne som jag använde till reportaget. Utan att säga någonting om det fick jag svaret som lät såhär: Jag skulle vilja prata med dig, men just nu är det avbrott på telelinjen. Försöker igen i morgon. Hälsningar Margareta
Vad är det nu som är katastrof då? Vad har jag nu ställt till med?

Jag ger upp nu, drar till Mora imorgon bitti. Har ingen lust alls. Jag har ingenting där att göra...
Fuck off.

Tips

Än så länge har jag inte skrivit en stavelse på berättelsen/romanen/texten...?Jag vet inte ens vad jag ska kalla det. Och om jag känner mig rätt så kommer det nog inte bli några 10 000 tecken ikväll heller. Jag är alldeles för skeptisk till det här måste jag säga,

Tittade egentligen bara förbi för att tipsa om en film som går på trean ikväll klockan nio. Nynne. Serien är egentligen bättre, men den här är rätt rolig också. Det är väl en riktig tjejfilm egentligen, men den är rätt komisk. Gillar ni dansk film så är det ett hett tips.

Later

Motionstimme?!

Jag sitter här och funderar över det här fenomenet med skrivtävlingen.
Jag förstår inte alls hur det ska gå till. Och jag förstår framförallt inte hur de har tänkt...  Jag är lite skeptiskt till hela idén. Har lite svårt att se att det kommer gå ihop till en hel bok när varje kapitel skrivs av olika personer. Men det kanske är därför som författarna/juryn anser sig ha friheten att redigera texten.
Det här med att följa riktlinjer och ramar är inte alls min grej.. Jag är helt enkelt inte riktigt beredd på att gå med på det..
Och 20 000 tecken.. Det betyder att jag helst måste skriva 10 000 tecken idag och 10 000 imorgon när jag kommit hem till Malung. Det är mycket det!

Skoldagen har varit otroligt seg, även om vi "fick" sluta tidigare. Skrivregler och TT-språk, lagom kul men väldigt nödvändigt, jag vet.

Ska du vara med på motionen sen?  frågade Jon.
Nej, svarade jag som om det vore den självklaraste saken i världen.
Men det är den självklaraste saken i världen. Har inte varit med på en enda motionstimme under hela ubildningen och jag planerar inte heller att vara det. Att det är obligatoriskt och räknas som frånvaro är bara fånigt. Självklart är det bra att det finns en schemalagd motionstimme, det har jag ingen rätt att bråka om.. Men jag valde att gå där för att utbilda mig till journalist, inte för att tvingas spela innebandy en gång i veckan. Men det betyder inte heller att jag aldrig är ute och rör på mig. 
Att jag (och mina kära busskamrater) ofta väljer att ta en tidigare buss hem dessa dagar ser jag inte heller som något fel med. Har man en restid på fyrtio minuter varje dag när man ska hem och till skolan så hoppar man mer än gärna på en tidigare buss om chansen ges. Sedan om jag motionerar hemma eller inte, det är min ensak. Jag är som sagt i skolan för att lära mig saker, inte för att spela innebandy eller fotboll. Och jag är dessutom vuxen och borde få ha rätt att bestämma över mig själv.
Men som sagt, det är ju bra att motionstimmen finns, för de som känner att de vill.

Här sitter jag och klagar över ditt och datt, när jag egentligen borde skriva 20 000 tecken. Det här blir en utmaning, det vill jag lova.

Fuck off.

Skrivartävling och fucking fackartikel

Jonas klarade utmaningen galant. Rätt kul att svara på såna där frågor faktiskt.

Idag har vi gått igenom fackartiklarna om New York. Inte min dock, eftersom min mail verkar ha fuckat sig så Bosse fick aldrig den i tid. Men den blev så hemskt dålig så jag vill ändå inte.

Sitter här och läser igenom karaktärsbeskrivningarna till vår Månpocket-tävling. Vi ska skriva 20 000 tecken till på fredag. Hur fan ska jag hinna det? Jag som ska hem, till Mora och till Falun innan dess.
Dessutom har jag inte alls någon lust. Att behöva följa strikta ramar är inte min grej. Ska jag skriva så ska jag skriva på mitt eget sätt. Så det blir en utmaning vill jag lova.

Har varit helt off i skolan idag. Det är någonting med den här tiden på året.. Jag får alltid en rejäl svacka när det börjar bli vår. Jag gillar inte alls att det blir ljusare ute. Eller jo, men jag vill helst inte gå ut när solen skiner sådär. Och idag har det varit den första riktiga vårdagen här känns det som. Solen värmde riktigt ordentligt.

Bosse peppade mig idag om att skicka in mitt reportage. Men jag vet fortfarande inte hur jag ska göra.

Jag är hemskt trött nu. Har en massa plugg som jag egentligen måste göra, men det kliar mest i ögonen. Och reprisen av Nip/tuck går om en timme. Vill verkligen se det, eftersom jag missade det igår, men vet inte om jag orkar.Så det kanske inte är värt det. Eller jo, det är klart att det är!

Jag ger upp nu.
Fuck off.

Utmaning

Blev utmanad av Robin, och jag tänker väl inte vara sämre än att jag åtminstone ger mig på ett försök.
Kruxet är väl det att jag tror att Robin är den enda i världen som läser min blogg, men eftersom jag inte kan utmana honom tillbaka så hoppas jag på att mister Jonas Blom läser detta och känner sig utmanad!

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Hmm.. jag var elva år och spenderade stora delar av min dag på Blomsterbäcken i Malung. Det var nog på den tiden jag fortfarande var ganska social av mig och sprang mer än gärna sick-sack mellan stolparna på skolgården under rasterna. Jag ville bli författare och skrev ut en S-bok (skriv-/sago-bok på en eftermiddag.

Fem snask du gillar?
Popcorn, OLW dillchips, cookies från pressbyrån, tigermuffins och ostbågar.

Fem sånger du kan hela texten till?
I princip alla släppta med Lars Winnerbäck och Christian Kjellvander. Jag lovar, det är fler än fem.

Vad skulle du göra om du var miljonär?
Anställa en privat chaufför, dela med mig till mer behövande, tågluffa genom Europa och unna mig god mat i mängder.

Tre dåliga vanor?
Snusar, fruktansvärt lat, aningen självdestruktiv.

Fem saker du gillar att göra?
Umgås med vänner över en flaska vin, skriva (älskar det samtidigt som jag ofta hatar det), läsa, mysa i soffan med en bra film, ta en lång fika.

Några saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?
Vita jeans. Det borde förbjudas. Hatt (inte alla hattar, men typ cowboyhatt eller skogshatt. Alldeles för många tror att de ser bra ut i en sån. Det gör nästan ingen.

Fyra favoritsaker?
Saker, alltså..Min bärbara dator, min Nikon, min mobil och min cd-spelare. Prylgalen? Nejdå.

Jonas! Din tur ;)


Melodifestivalen och TP

(Det här inlägget skrev jag igår kväll när jag kom hem. Men så bestämde sig sidan för att inte fungera, så jag lägger in det nu ist.)

Det har varit en väldigt bra dag idag. Började med att jag sov ganska länge. Sedan ringde Maria för att se om jag var vaken. Det var jag, så vi möttes på Sandbäcks för att ta en klassisk långfika. Försökte dra med mig Flanders också, men det gick inte...

Sedan åkte vi hem till Maria och Bråmå där Maria bjöd på lunch, klyftpotatis och fläskfilé. Mums.

Senare blev det melodifestivalen hos Maria och Bråmå med en massa andra folk. Det var kul. Det bjöds på öl, drinkar och snacks. Försökte dra med mig Flanders dit också, men det gick inte heller.

Melodifestivalen brukar vara tråkig, men idag måste jag säga att den var väldigt, väldigt, väldigt tråkig. Inte en enda trallvänlig låt fanns med. Och jag menar, är det inte det som är hela grejen med melodifestivalen?

På förhand höll jag så klart på E-type. Men när jag insåg att det var E-type tillsammans med the Poodles, föll allting på en gång.

Och Christer Sjögren.. det enda jag kunde tänka på var hans totalt blåa hår som han faktiskt har. (det insåg jag minsann när jag höll på att krocka med honom i Karlstad för nån vecka sen.)

Efter melodifestivalen blev det TP med kändis- och filmfrågor. Vi spelade i lag och jag och Maria var så bombsäkra på att vi skulle vinna. Frågorna var ju liksom vårt område. Men tji fick vi. Men det kan nog förklaras med att vi faktiskt fick alla de gamla frågorna. De som var före vår tid. Vem skapade serien om (...) Knäck? Hur fan ska man veta det? Men vi kom iaf inte sist, bara näst sist.


Imorgon ska jag skriva och så bär det ju av hem till Karlstad. Skönt.


Så nu får det bli ett kapitel i boken, sedan sova.


Natti.

Tack för ingenting ikväll, buss 300

Dagen har varit som alla andra fredagar den senaste tiden i skolan. Redigerarna hade gjort ett bra jobb och jag hoppas att de förstod det, bland all negativ kritik som flödade, riktade både till skrivare och redigerare.

Efter skolan åkte jag hem och packade min väska. Nej, det gjorde jag inte alls. Jag packade min väska i sista stund, eftersom min hjärna inte ville bestämma sig om jag skulle åka eller inte, förän sista stund. Men så blev det iaf.

Jag som verkligen såg fram emot den där bussturen. Tre timmar som jag bara skulle få sitta och lyssna på Christian Kjellvander och kanske sova nån timme. Ångrade mig rätt snabbt när jag insåg hur mycket folk som skulle knöla in sig i bussen. Fick sitta bredvid en gubbe som verkade tycka att hela hans värd föll samman bara för att han var tvungen att flytta sin ryggsäck till sin del av sätet, istället för min. När jag till slut lyckades sno åt mig ett eget säte hade jag piggnat till så pass så sovstunden kunde jag glömma. Resterande tiden kändes bara oändligt lång.

Men nu är jag hemma i Malung trots allt. Visst är det snö här, men det är inte så mycket snö som det lät på mamma när jag frågade henne. Ååh, det är så mycket snö, säger hon.
Bah, ta i lite mer från tårna, vettja.

Helena pratade en del om praktiken idag. Syftet från hennes sida var väl att försöka lugna ner oss som är lite smått nervösa inför det hela (som jag, läs. hypernervös) men på mig fungerade det ungefär i motsatt syfte. Måste nog ta ett allvarligt snack med henne.
Nu är det iaf klart att jag ska få följa med henne när hon ska till Falun och locka nya elever till Molkom. Vi ska till min gamla gymnasieskola och snacka med medietreorna. Världens bästa plats! Då ska jag fan dit och bråka med mina gamla lärare (om nu någon av dem är kvar, vill säga) Hur som helst så ska det bli grymt kul att se om allt är sig likt eller om mycket har förändrats. På fredag händer detta. 

Ger mig för ikväll nu.
Bye bye

Förövrigt så känns det ju sådär när man inte har varit hemma sedan jul, och så blir man bortprioriterad för Let´s dance.
Okej, så farligt kanske det inte var, men lite snopet känns det ju trots allt.

Diarierunda och fuckade notiser

Det har varit en ordentligt körig dag idag. Jag fick den stooora äran att gå diarierundan idag. Det är väldigt bra att lära sig det, men det är ju så fruktansvärt tråkigt! Kolla igenom papper efter papper för att se om det finns nåt intressant att jobba vidare med. Och det är inte lätt att veta vad som är av värde och inte. Kommunen hade en lunta på 47 sidor tror jag det var. Missade säkert en hel del intressant, men jag lyckades hitta ett och annat jag med, minsann! 
Är irriterad på mig själv att jag inte gick vidare med den där motionen om sexualundervisningen på en gång, då kanske den hade blivit bättre, menmen. 
Irriterad på mig själv blev jag också när David ringer och säger att han inte hittar mina notiser. Va fan?! Har säkert varit så dum så jag kastat bort dem eller glömt att spara eller nåt annat som är ganska typiskt mig.. Bra jobbat ropar Erik i bakgrunden. Jaa, jävligt bra jobbat, Lisa!  Får kolla det imorgon. 
Var till Mariebergsskolan och gjorde en enkät också, om niondeklassernas gymnasieval som ska vara inskickade imorgon. Niondeklassare är ett roligt släkte. De kan verkligen inte stå stilla eller vara tysta en enda sekund. Men så länge de är trevliga så gör det mig inget. De påminner bara om mig själv. Hehe.

Har fortfarande inte bestämt om jag ska åka hem till Dalarna imorgon eller inte.. Men jag antar att det blir så.
Ska nog dra med mig min kompis kameran hem då, och ta lite fina vinterbilder. Snön som verkligen lyser med sin frånvaro här i Värmland.

Ikväll är det invigning av Swedish Rally, jag hörde fyrverkerier för ett tag sen. Stan innehåller lite extra mycket folk nu. Och värre lär det bli i helgen. Hade varit kul att dra dit och kolla faktiskt. Bara för att ha sett det menar jag. Men det får väl bli en annan gång. Kanske.  

Ska dra mig till sängen nu och läsa allas texter till imorgon.
Fredag imorgon. Igen.

So long, så länge.

Låt mig vara ifred ikväll

Dagen har spenderats med den där fucking fackartikeln om New York. Jag väljer att inte säga någonting om den. För den blev bara fucked. Men den blev gjort iaf.

Har haft en otroligt tråkig dag hela dagen. Och tråkigt väder har det varit dessutom.
Mitt humör har inte varit det bästa. Men ett flummit vad fick mig iaf på lite bättre humör för en stund sen. Man ska inte slå vad på fyllan. Det slutar aldrig bra då. Men lite humor var det ju ändå.

Har ett missat samtal på telefonen, men jag väljer att ignorera det. Har ingen lust att prata med någon ikväll. Jag värdesätter min ensamhet idag, det är det enda jag väljer att säga.

Shit var det knakar i min axel så fort jag sträcker på armen. Den vill tydligen inte bli bättre. Och ont gör det fortfarande. Kanske ska ta mig i kragen och kolla upp det där snart. Något som jag har sagt i flera månader nu. Knät har bråkat en del med mig idag också. Kanske är det bristen på motion idag som gör det. 

Har absolut ingen, ingenINGEN lust med skrivdag imorgon. Speciellt inte om vädret är likadant som idag när man förmodligen måste springa runt på stan. ´

Som ni kanske märker har jag inget av värde att säga idag heller.. Måste ta tag i mig själv minsann! 

Det är onsdag och det är som vanligt ingenting på tv. Ska nog ge min bok lite uppmärksamhet istället för att sitta här.
Ger upp nu. God natt.
Ravenna
 


Har du ätit semlor idag?

Dagen idag har inte givit så mycket.
Åkte till skolan för att ta igen det som jag missade igår då jag var lat.
Har spenderat dagen framför datorn och gjort reserch för en fackartikel som ska skrivas imorgon. Eftersom vi planerar vår New York-resa nu, ska alla skriva en fackartikel om ett ämne som har med New York att göra. Min ska handla om näringslivet och bostadsmarknaden tydligen. Men jag kommer nog försöka rikta in mig på Midtown Manhattan. Men informationen är inte överflödig direkt.. Inte där jag har letat iaf. Tips, någon?
Jag fattar inte att vi faktiskt ska till New York snart. Med klassen och med Bosse. Kan det bli bättre?
Imorgon är det onsdag så jag är "ledig". Men har deadline på fackartikeln klockan fyra, så det blir fullt upp iaf.
Bestämde mig för att prata med Bosse om att möjligtvis skicka iväg mitt reportage trots allt, och se om någon tidning eller tidskrift är villig att ta emot det.. Men självklart glömde jag bort det idag. Får ta det på torsdag om jag ser honom, eller nästa måndag.

Har varit lite nyttig och tvättat idag också. Hade visst samlat på mig en hel del. Tre maskiner blev det till slut. Så går det när man inte har någon framförhållning.

Har inte ätit någon semla idag. Men det gör absolut ingenting. Semlor är blä.
Har du ätit semla idag?

Det är snart torsdag och jag är inte laddad för fem öre.. Det är bara att hoppas på att det händer nåt spännande till på torsdag som man kan gå vidare på. Blir det nåt om fartkameror eller övervakningskameror, då hoppar jag fan av. Eller kanske inte.

Jag vill verkligen göra någonting kul i helgen. Men som det ser ut nu så åker jag nog hem till Malung. Och hur kul kan det bli där, egentligen?

:You´re smart enough to know, but dumb enough to say ´oh, what will tomorrow bring? It´s easy leaving for today´ :

Tillbaka från hufvudstaden

Jag kom tillbaka från huvudstaden i går kväll.
Det var en trevlig vistelse.
R.E.A, var roligt, även om det faktiskt var bättre sist jag såg det. Men maten var iaf god. Men billig var den ju inte. Men det var det värt, mamma fyller ju bara 50 en gång. Synd bara att jag var så fruktansvärt trött hela kvällen. 
Det var inte kul att ta sig upp i lördags morse.. Men jag sov nästan hela vägen på tåget. Sen blev det shopping på stan några timmar. Jag köpte en hel drös med fina kläder. Något jag ångrar nu eftersom jag fick en enorm räkning från skolan. Så jag är helt och hållet pank nu. Lagom kul när inte ens halva månaden har gått.. Men det ordnar sig. Jävligt synd att skolan inte kan dela upp summorna lite mer, så man slipper betala så jävla mycket varje gång.. 
Men det har varit en bra helg iaf. Men alldeles för lite sömn.
Men jag missade första nya avsnittet av Nip/Tuck igår. Jävligt synd! Det måste vara världens bästa serie. Så otroligt bra! Ni som har missat den borde verkligen sparka er själva där bak för det.

Jag kom inte iväg till skolan idag. Jag är så dålig. Men det är bara att ta nya tag imorgon.
Har roat mig idag med att sova länge, svängt ner på stan och fyllt på busskortet och stekt pannkakor. Så nu har jag lite matlådor iaf.

Det börjar närma sig till praktiken också. Usch, jag börjar bli riktigt nervös. Jag är inte alls laddad för det..

Klockan är snart tio och det är väl dags att dra sig i säng snart. 

Over and out  

Kjellvander är nära på Gud

Christian Kjellvander var underbar, precis som väntat.
Han är grymt het. Faktiskt. Om jag hade fått en bra bild hade jag visat er, men det var så smockat med folk så det var omöjligt. Men het är han, helt klart!
Har pecis kommit hem. Alldeles för tidigt för min smak, iofs.. menmen.
Det var en rätt bra blandning av gamla och nya låtar ändå. Fick höra min älskade The Road, även om den lät precis som på skivan. En del andra låtan hade han dock lyckats göra om iaf. Drunken hands, till exempel. Den visste jag, efter förvarning, att den skulle låta annorlunda, men jag gillade det verkligen. Skönt att slippa höra att allting låter precis som på skivan. En glad överraskning var ju Alleluja, som faktiskt blev riktigt bra ikväll, jämfört med skivan. Detsamma med Rid. Han lade ihop den med Drunken hands och jag ropade glatt ut "ja" för att det hade blivit lite annorlunda.
Som vanligt spelades inte Polish Daughter, och det är en besvikelse varje gång. Inte heller Live ones. Synd.
Ett minus var helt klart ljudet.. Rätt kasst i vissa låtar, men det kanske är en del av det fina med live.

Det som är härligt med Christian Kjellvander är att han inte ödslar så mycket dyrbar speltid med mellansnack. Men ett krydd-skämt var ju så klart passande. På Koriandet och allt.

Jag är inte alls trött. Kanske var det den där extra timmen sömn jag fick efter jag hade kommit hem. Men Linda var trött efter spelningen och ville gå hem, och det kan man ju förstå. Jag ville gärna ta en öl till, men gav med mig. Jag ska ju trots allt till Stockholm tidigt imorgon.
Olle var sådär lagom, som vanligt.

Klockan är tolv och jag måste verkligen gå och sova, men jag vill absolut inte, egentligen. Det är ju nu man är uppe i varv. Efter att ha sett världens bästa.

Menmen...
Ger ett inlägg om Stockholmsvistelsen så fort jag kommit hem.
Bye bye

Tillbaka i Karlstad

Är äntligen hemma från skolan. Det blev en lång skoldag minsann. Vi åkte dit vid tre igår eftermiddag och kom ganska precis hem. Men det var kul. Lika bra att vi stannade kvar med tanke på vädret. Vi har skrattat, fjantat, och tittat på film. Jag har sovit ungefär en timme inatt. Utsträckt på en fotölj och en stol. Lagom bekvämt. Vi gick och lade oss i brasrummet runt halv fem inatt.
Redigeringen gick asdåligt igår. Jag bara krånglade till allting så det tog en evighet. Och ändå blev det inge bra. Detta gjorde att Linda fick redigera en sida på egen hand som vi egentligen skulle gjort tillsammans.. menmen..
Det har varit en lååång natt. Men Helena led med oss idag så hon var inte alltför hård mot oss på genomgången av sidorna.

Jag måste nog gå och sova några timmar nu, så jag orkar med kvällen och hela helgen, med Stockholm och allt..
Jag är inte speciellt trött just nu men  jag vet att jag borde sova, annars kommer jag vara däckad efter två glas vin ikväll. Och det går ju inte, för jag ska se Christian Kjellvander!!
Ingenting ska få stoppa mig! Så vida vi inte lyckas gå dit för sent. Han kan väl inte börja spela 20.00? Det vore helt fail.

Imorgon åker jag til Stockholm. Tåget går 07.15, så det blir minsann ingen sovmorgon då heller.

Vilket jävla pissväder det är ute! Stormen har lugnat sig, men nu regnar det och blåser sådär.. mycket. Har ingenting emot regnet, men att det måste blåsa så att varje droppe känns som nålar i ansiktet... Det gillar jag inte!

Ska lägga mig och försöka sova nån timme nu. Håll tummarna för mig.

Bye bye

Sömnlös i Molkom

Klockan börjar närma sig tre på natten och jag är, hör och häpna, i skolan!
Vi har haft kvällsredigering. Vi slutade egentligen elva. Men vädret är helt kasst och det har varit en massa olyckor på vägen. Så vi valde att stanna kvar i skolan. Så nu sitter vi här i klassrummet, jag, Linda, Jessica och Peter. Vi börjar bli skapligt övertrötta nu måste jag säga.
Erik och Björn kom över med några filmer, så vi skulle ha någonting att roa oss med. Vi har precis sett klart V for Vendetta. Bra film faktiskt. Får se om det blir Sin City senare.
Vi börjar halv nio imorgon, men frukost är dock halv åtta. Bara fyra och en halv timme kvar...
Får se om det blir någon sömn inatt. Vi har dragit in två soffor från brasrummet ifall sömnen skulle bli för lockande. Det är synd att vi inte har någon kortlek.. Men vi kommer nog på någonting att roa oss med.

Hoppas jag inte är alldeles för trött imorgon på Kjellvander bara. Får sova nån timme efter skolan imorgon helt enkelt.

Nu ska jag springa några varv runt bordet så jag vaknar till.
Kanske uppdaterar mig igen om några timmar, om jag inte har nåt bättre för mig.