Uppdatering 071230

Jag är inte vän med min kropp just nu. Och då menar jag inte utseendemässigt som ni kanske tror, utan jag menar funktionsmässigt. Ingenting tycks fungera som det borde just nu. Min kropp verkar ha ett eget liv och lyssnar inte alls på vad jag, huvudet, vill... Och jag vet inte hur jag ska göra för att ordna det..

Spenderade dagen med världens bästa Jonas. Fick äntligen se musikalen Sabinas fall. Och den var riktigt bra! Ångrar bittert att jag inte tog mig i kragen och såg det live. Jonas var så söt i sin dragqueen-outfit. Ni som missat musikalen totalt, stackars er, säger jag bara.
Sen blev det fika innan Jonas tog tåget hem.

Gänget med stort G är på plats i byn. Helt underbart. Igår blev det spel och umgås. Känns mycket bättre att vara hemma nu.
Imorgon är det nyårsafton. Den kommer också tillbringas med Gänget. Ska till Anders och laga trerätters middag och dricka gott. Spel blir det säkert. Hehe.
Inget nyårslöfte är spikat än.. Blir säkert inget i år heller. Men jag har ju 24 timmar kvar att fundera ut nåt. Återkommer om det.

Blev ingen flytt i mellandagarna heller.. Får ta det till helgen istället. Men det är väl lika bra det.

Har spanat en hel del på kameror nu. Men jag har beslutsångest.. Om jag ska ta en sån som vi har i skolan, som jag verkligen kan med, eller om jag ska ta en lite nyare och dyrare modell.. hmm.. Tåls att tänkas på tills jag anländer tillbaka i Karlstad.

Nu är det dags att stänga av datorn och sova. Det kommer bli en lång dag imorgon. Men rolig.

Eftersom jag lovade det förra gången så bjuder jag på en Kjellvander-rad igen:

" Your battles have started. Your enemies are counted, as your judges takes their seats"

Eftersom jag förmodligen inte kommer hinna hit imorgon, säger jag det nu:
Gott nytt år!!!



Uppdatering 071227

Ett sista försök gjordes på parken på juldan och det blev precis som jag hade väntat mig. Ingen eller inget lyckades överraska mig. Så nu säger jag det: DET BLIR INGET JULDAGSPARTY PÅ PARKEN FÖR MIG NÄSTA ÅR!!!!! Bara massa onödigt snack med folk man egentligen bör undvika. Vet inte alls vad jag sa eller vem jag sa det till.
Var rätt lugn ganska länge, men sen blev det ölspel hos Sofia och då gick det lite för fort.. menmen.

Nu är jag skadad också. På nåt sätt lyckades jag skada mig när jag kom hem på natten. Så nu sitter min stortånagel lös och det gör farbannat ont. Igen! Det har varit mycket strul med mina tår genom åren och jag börjar verkligen tröttna. Ska iväg till fotvåden om en timme och se om de kan göra någonting åt det, men jag tvivlar. Haltar och har mig.. och jag kan inte sova för jag kan inte ha något täcke över foten. Och nån sko har jag absolut inte lust att försöka få på mig.. Yxa, någon?

Olle och pappa sitter på nederväningen och pratar datorer. Pappa menar att han ska skaffa ny dator. Det är på tiden tycker jag.

Annars har julen varit helt okej. Fick inget Settlers-spel, men fick ett annat för att min syster inte hade hittat det rätta.. funderar på om jag ska byta det till ett Settlers, kanske. Då ska jag introducera det för tjejerna i klassen. Hehe.
Fick pengar av pappa till en kamera. Woho! Så nu ska jag gå på kamera-jakt när jag kommer tillbaka till Karlstad.
Min hyresvärd ringde imorse och frågade när jag skulle flytta.. Tänkte först åka idag, men kan ju knappt gå så det sket sig. Kanske åker imorgon om tån lugnar ner sig.

Nu ska jag byta om för att sedan åka ner på G-land. Har ingen lust att gå ut, för det blåser och är jävligt halt.. Men jag vill inte ha ont längre heller, så jag får väl ta mig i kragen.

Ingen Kjellvander-rad idag. Ska fundera ut någon riktigt bra till nästa gång ist.

Uppdatering 071222

Jag är hemma i Malung igen. Det är snart jul.
Har varit hemma i lite över ett dygn och det räcker nu.

Satt i bilen och beklagade mig för min chaufför Jon igår hur mycket jag inte ville åka hem. Han tyckte nog att jag var knäpp.
Varje gång jag kommer hem till Malung känns det som jag kastas tillbaka flera år i tiden. Jag krymper till millimeterstorlek igen och jag vill helst av allt bara gå och gömma mig. Mitt rum är min fristad och jag barrikaderar mig här så ofta jag kan.  Min chaufför frågade om jag inte ville hem och träffa familjen, och det är ju klart att jag vill. Missförstå mig rätt. Men jag bor så pass nära ändå, träffar dem titt som tätt tycker jag. Det har jag alltid gjort. Kanske måste flytta ännu längre bort för att lära mig att uppskatta att komma hem.

Jag köpte en biljett till juldagen idag, trots allt. Fuck. Jag är en mes som faller för trycket, jag vet. Jag har ingen lust alls, egentligen. "Gå dit med den iställningen", sa Maria och menade att om man går dit och tror att det kommer bli astråkigt så kommer det istället bli jättekul. Jag provade det upplägget förra året. Det funkade inte.
Men jag är beredd att göra ett sista försök. Överraska mig!

Jag är lite bitter nu igen, jag vet.
Förhoppningsvis blir det bättre till nyår när hela Gänget samlas. Bara jag får träffa alla tre och umgås en stund så är jag glad.

Ska bjuda på en Kjellvander-rad innan jag ringer till Anders för att se till att han faktiskt också skaffat en biljett nu. Han som tjatar så. Annars kan han ju få min. 

"When I move is the only time I don´t wish I was somewhere else"

Uppdatering 071218

Klockan är kvart över tolv och jag har alldeles nyss kommit hem från skolan. Helt galet!
Men nu är äntligen tidningen klaaaaar! Helt underbart!
Nu återstår bara att få den i handen och sedan dela ut den. Klockan tio imorgon åker den till tryckeriet. Nice!
BRA JOBBAT JOURNALISTLINJEN 2007/2008!

Har varit helt galen stämning i klassrummet de senaste timmarna. Folk är jävligt bra på att hålla humöret uppe!. Jag bugar för er.

Imorgon är vi lediga. Men jag har hur mycket som helst att göra innan jag åker hem på fredag.
Hur mycket jag än skulle vilja se dramaettornas filmer imorgon så hinner jag verkligen inte. Förbannade Newsec som har så urdåliga öppettider!
 
Nu är klockan tjugo över tolv och jag är helt slut i huvudet. Ska kasta mig i säng nu och sova riktigt, riktigt gott.

Orkar inte dela med mig av någon textrad denna natt, men om ni har tur kanske det kommer två nästa gång istället.

Natti natti

Uppdatering 071214

"Vi jobbar med nyheter, inte något jävla trams" säger Morgan Pålsson på Hiphip.
Ja, gör vi det? Den diskussionen sumerar ungefär den som har varit het på vår redaktion idag.

Stämningen är så spänd så man kan studsa på den. Men nu är det bara tre dagar kvar, sen ska tidningen vara klar. Hoppas stenhårt på den där champagnen på onsdag. Hehe.

Jag och Peter gjorde ett bra jobb idag tycker jag, nere på vårdcentralen.

Den omtalade domen kom idag också. Två år fick han, Var det rätt? Jag vet faktiskt inte.

Just nu har jag så otroligt tråkigt. Därav detta halvhjärtade inlägg.

Jag vet att jag var ganska bitter igår. Men jag måste säga att det är nog ungefär samma idag. Jag vill inte mer.

Imorgon måste jag börja flyttpacka och jag vill verkligen inte. Om jag känner mig själv kommer jag sova alldeles för länge imorgon så jag inte kommer orka göra någonting vettigt... Men vi får se.

Sitter här och är irriterad på onoff. Försöker ladda upp ett foto så jag kan beställa en förstoring. Det står att de tar tif-format, men inte fan funkar det. Gaaah! Jag vill ha den nu! Försöker göra allt jag kan för att få lägenheten som jag verkligen vill ha den den här gången!

Jag insåg att jag inte delade med mig av någon musikrad i mitt förra inlägg, så här kommer en från Kjellvander:

"waiting drives me mad and I swear that I have had to much to think"


Uppdatering 071212

Jag har en dålig kväll just nu.
Min identitetskris attackerar mig. Jag vill inte vara med mer. 

Det blev kaos i klassrummet idag, strax innan deadline. Jag försökte så gott jag kunde att hjälpa till, men vad säger man till någon som sitter och försöker dölja att hon faktiskt storgråter? Vad säger jag?
Jag kan mycket väl tänka mi att det inte kan vara så lätt när man inte kan tekniken, för att man inte växt upp med den, men jag blir också så arg när folk inte tar till sig att samma regler gäller för alla.

Men jag är konflikträdd. Det är så. Det måste vara så. Feg, helt enkelt.

Jag sitter här och letar panikartat igenom min spellista för att hitta någonting som kan få mig på bättre humör. Inte ens Christian Kjellvander står på min sida just nu. Jag har letat fram Space age baby Jane´s gamla. Kom och tänka på honom idag när jag läste att han släpper ett nytt album snart. Det gillar jag.

Jag har ingen lust just nu..
Jag vill inte flyttpacka, jag vill inte fira jul, jag vill inte svara i telefonen, jag vill inte gå till skolan.
Jag vill inte ens gå på fikarast i matsalen.

Imorgon är det lucia. De visar luciamorgon från Mora på tv då. Får se om jag tar mig upp för att titta på det. Kan ju inte bli värre än den pinsamma sändningen från Malung för ett par år sedan. Luciatåg i skolan imorgon också. Det kan ju bli...kul. Men jag som hade sett fram emot det där alternativa luciatåget.. Tji fick jag.

Om min identitetskris släpper taget om mig någon gång i helgen ska jag ge mig på ett försök att skriva. Litterärt då alltså. Jag behöver nog ett ärligt försök. Det var länge sedan nu.

Det är nån kille som skriker i lägenheten intill. Han verkar lite arg. Jag tror jag har fått nya grannar. Kul.
 
Jag är väl medveten om att jag är bitter just nu. Men det är en sådan dag. Punkt.
Jag lägger ner det här nu, för ikväll. Ska dyka in i nya boken som Linda lånade mig.

Uppdatering 071210

Idag har jag ringt till min hyresvärd och sagt att jag ska flytta. Det blir Brogatan och min systers gamla lägenhet.
Jag är lite besviken på mig själv att det inte blev internatet. Fan att jag inte kände som jag gör nu redan när jag skulle börja. Men då fanns inte ens en tanke på det. Det fanns ingen chans i helvetet.  Det kändes omöjligt, men det gör det på sätt och vis nu också, för jag vet att jag skulle rasera om jag flyttade dit. På ett eller annat sätt. Så det får vara.
Så nu funderar jag på om jag ska börja packa lite smått eller om jag ska vänta tills mellandagarna..

Jag såg bilder från Falun på tv idag. Jag saknar Falun så otroligt mycket nu. Jag saknar Falun som det var när jag bodde där. Mina tre år i den staden vill jag aldrig glömma. Så otroligt roligt jag hade många gånger (och otroligt jobbigt också för den delen) och vilka otroligt härliga människor man hade runt omkring sig då. Falun är mitt andra hem. Iaf dom dagar jag är på det humöret. 

Hon som var på tv från Falun hette Rapp och det fick mig att sakna min gamla lägenhet. Skulle inte någon vilja vara så snäll och boxera hit den åt mig... snälla?

Texterna till tidningen börjar bli många nu, och jag har inte så mycket kvar att göra. Imorgon är det deadline och det känns skönt. Sedan börjar redigeringen. Längtar inte speciellt mycket till jullovet, jag tycker om när det är mycket att göra. Hela skoldagen idag kändes som ungefär en timme. 

Jag hade utvecklingssamtal med Bosse idag. Han var flummig precis som jag hade väntat mig. Men han sa att han hade sett min utveckling. På det sociala planet. Vet egentligen inte om han verkligen har gjort det, eller om han bara har läst mitt personporträtt, men jag hoppas att han menar vad han säger. För det känns till viss del som det stämmer.

Jag har inte köpt en enda julklapp än och jag förstår inte när jag ska orka ta tag i det.. Är inte sugen på jul alls... Men, det är väl oundvikligt antar jag...

Jag bjuder på ännu en Christian Kjellvander-rad:

"Touch these days and I´ll kill you"
För att jag skulle ha valt den raden om den fanns när jag bodde i Falun 


Uppdatering 071207

Gänget med stort G är samlat i Göteborg. Utan mig. Just nu sitter de och spelar Settlers (världens roligaste spel). Utan mig!?!
Åh vad jag önskar att jag var där nu. Känns som en evighet sen vi sågs alla fyra. 
Jag vill ha ett eget Settlers. Fast det går ju inte att spela själv ändå.. Nån som vill spela med mig? 

Fan vilken dag det har varit idag! Stress hit och dit. Fartkameror och poliser ger mig rysningar just nu.
Känns som tidningen aldrig kommer bli klar..
Jag intervjuade Ronny Nyström vid Mangenbaden idag. Han hade många visioner för stället. Ska sätta mig och skriva imorgon. David lyckades få tag på fartkamera-statistiken medan jag var borta idag. Riktigt bra jobbat av David idag!! 

Jag fick lägenheten. Min systers gamla lägenhet. Om jag förstod tanten rätt. Så jag antar att mitt boendeproblem är löst nu. Kanske. Så det blir inte internatet. Konstigt nog känner jag mig besviken. Jag hade nog ändå velat testa mig själv. Men nej, det tar stopp hos mig.

Jag sitter här med ett glas vin. Tycker att jag förtjänar det efter veckan som gått. Men det är ingenting roligt på tv alls. Funderar på att sätta igång ett avsnitt av Nip/tuck kanske. Det var ju ett tag sen.

För övrigt så kan jag berätta att jag och Jessica har ingått partnerskap (eller vad det nu heter) Tydligen. Haha, jag som inte riktigt har koll på vad jag säger och hur det låter när jag väl säger det.

Har för mig att det var någonting mer jag skulle nämna.. Men nu kommer jag inte ihåg vad det var... Aja, strunt i det.

Jag avslutar faktiskt med ett Winnerbäck-textrad från senaste skivan. Så går det när man inte har någonting annat att lyssna på om mornarna på bussen.
"Vet du vad kärlek är så säg det nu. Vet du vad som händer sen? Lägg nåt kallt över min panna och lär mig gå på vatten"

och som en bonus så bjuder jag på två textrader från Kjellvander, därför att jag inte kan välja bara en av dem.

"Since the past´s gonna´ die anyway, step aside, let it die here today"

"There is no paradise, only good days and nights"


Oj! Såg just att det ju är herrhandboll på tv! Men jag har missat halva. Och Sverige ligger under med 27-32.. varför är jag inte förvånad? Men då har jag inte tid att sitta här längre.. Lämnar nu bloggen för ett gäng svettiga män.

Uppdatering 071203

Då var det december igen då.. Och inte en snöflinga finns att se här i Karlstad.. bara regn och regn. Men det gör ingenting för min del. Såg tillräckligt mycket av snön när jag var hemma i helgen.

Det blev en ganska lugn tillställning på mammas 50-årsfest i lördags. 25 personer ungefär. Efter städandet efter festen kom Anders och hämtade oss och jag och min syster åkte vidare till Maria och Bråmå. Det blev parken iaf, trots att jag hade bestämt att jag inte skulle dit. Jag är så lättövertalad. Och det var precis så tråkigt som jag trodde det skulle bli. Förvånande mycket folk dock, men inte alls några roliga personer. Men PartyPolarna var ju rätt kul ändå - Hela Malung är ni klara?
- Jajamensan, fattas bara!
Haha! Vi är jävligt lättroade i Malung.

Nu är det måndag igen. Har äntligen fått sova en del iaf och jag känner en betydlig skillnad i hela kroppen.
Har otroligt mycket att göra i skolan nu. Men ingenting går speciellt smidigt.. Vet knappt vad jag ska ta tag i eller vart jag ska börja.. Och det börjar dra ihop sig till deadline nu. Panik!

Jag har nästan bestämt mig om min boendesituation nu. Nästan. Hänger på den där lägenheten.. Får jag inte den är det kört. Då blir det internatet. Kanske.

Dum som jag var beställde jag en biljett till Kent idag. De spelar här i Karlstad 1/3. Men jag ångrar mig nu måste jag säga.. Alldeles för mycket pengar på ett band som jag inte alls är speciellt sugen på egentligen... Men Anders blev ju glad iaf. Jävla Ticnet som inte låter en betala när man hämtar ut biljetterna!
Gör inte saken lättare att jag faktiskt är på praktik i Mora den tiden heller. Egentligen. Någon som vill köpa en Kent-biljett kanske?
Aja, det ordnar sig.